Buca Belediyesi Açıkladı : Dezavantajlı Bölgelere Eğitime Desteği

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, yeni eğitim öğretim yılı kapsamında dezavantajlı mahallelerdeki ilköğretim okullarına kırtasiye seti dağıttı. Gizlilik ilkesine önem verdiklerini dile getiren Başkan Kılıç, ulaştıramadıkları setleri okul idarelerine teslim ederek öğrencilere ulaştırılmasını istedi.

BELEDİYE 16.09.2019, 11:00
Buca Belediyesi Açıkladı : Dezavantajlı Bölgelere Eğitime Desteği

İlköğretimden üniversiteye kadar eşit şartlarda her öğrencinin eşit şartlarda eğitim görmesini isteyen ve bu alanda çalışmalarını yürüten Buca Belediyesi, "Dezavantajlı bölgelerde kırtasiye desteğinde bulunmalarındaki en büyük etkenin sosyal medyadan tarafımıza ulaştırılan taleplerdir" açıklamasında bulundu.

Toplam bin adet sırt çantası, boya defteleri, cetvel, boyalar gibi eksiksiz şekilde hazırlanan setler, ilk olarak İnönü Mahallesi'nde yer alan Hüseyin Avni Bahis Siteleri Ateşoğlu İlköğretim Okulu'nda Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç eşliğinde başlatıldı.

Öğrencilerle Eğlenceli Buluşma

Sınıfta öğrencilere kırtasiye setlerinin yanı sıra çeşitli hediyelerde paylaşan Başkan Kılıç, miniklere büyüdüklerinde ne olacaklarını sordu. Çalışmalar hakkında konuşan Başkan Kılıç "Buca’da çok fazla dezavantajlı bölge var. Eğitimde fırsat eşitliği, hafife alınacak bir kavram değil, kalkınmanın ve ilerlemenin de temeli.  Biz hem fiziki koşulların iyileştirilmesi hem de bilinç düzeyinin artırılması için projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202