Bornova’yı Üniversiteli Gençler Tasarlayacak

Üniversite öğrencileri, Bornova ilçesinin  sembol alanları arasında olan; Büyük Park ve Küçük Park’la metrodan Bornova Belediyesi Ana Hizmet Binası’na giden aks için kentsel tasarım projesi üretecekler.

BELEDİYE 28.11.2019, 15:07
Bornova’yı Üniversiteli Gençler Tasarlayacak

Bornova Belediyesi’nin Yaşar Üniversitesi’yle beraber yapacağı Estetik ve Kentsel Tasarım Çalıştayı’nın sonunda meydana çıkacak olan çalışmalardan uygulanabilir olanlar uygulama projesi olarak hayata geçirilecek. Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü’yle Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından ortaya koyulacak olan projeler, 16 Aralık 2019’da yapılacak sergide tanıtılacak.Günün dilediğiniz her anında konuşabiliyor olmak aramaları ile artık daha da keyifli. 68 öğrenci ve 13 öğretim üyesinin bulunacağı çalıştay sonunda bir de tasarım rehberi hazırlancak.

Çalıştay ile alakalı tanıtım toplantısı, öğrencilerin de katılımlarıyla Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Proje ile alakalı büyük heyecan duyduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’nın pek çok konuda yeniliğe, gençlere ve üniversitelere ihtiyacının olduğunu, bu bakımdan üniversitelerle işbirliğine büyük önem verdiklerini, en büyük zenginliğin paylaşmak olduğunu, gençlerin kendilerine geleceğin 20 senesini gösterdiğini, onlara güvenilmesi gerektiğini, öğrencilerin yaratıcı fikirlerinin kentler için çok mühim olduğunu ve bu çalışmaya katkıda bulunan herkese çok teşekkür ettiğini ifade etti.

Toplantıda Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İpek Ek sunum gerçekleştirdi. Ek, kentlerin tasarımları ile alakalı mimari çalışmaların doğa, çevre ve sosyo-kültürel yapı ile uyumlu olmasının öneminden bahsetti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202