Bornova Belediyesi'nden Kadınlara Destek

Yeni pazaryerini bir gün kadın üreticiler için açacak olan Bornova Belediyesi, Kadın Kooperatifi'yle 5 yıllık işbirliği protokolü imzaladı.

BELEDİYE 27.09.2019, 14:10 27.09.2019, 14:24
Bornova Belediyesi'nden Kadınlara Destek

Bornova Belediyesi, kadınların düzenledikleri faaliyetlerde temel ihtiyaçlarını karşılamak, üretimlerine destek olmak ve kadın emeği konusunda farkındalık yaratmak amacı ile, Bornova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'yle 5 yıllık protokol imzaladı.


Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki törende, 2024 yılının sonuna dek geçerli olacak protokole, Başkan Mustafa İduğ ve Kooperatif  Başkanı Hürriyet Yıldız imza attı.
Bornovalı kadınlar, kooperatif üyeleri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Genel İş Sendikası İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç ve muhtarların da yer aldığı törende konuşan Belediye Başkanı İduğ, kalıcı, etkin ve sürdürülebilir bir kooperatif anlayışı ortaya koymaları gerektiğini ifade etti.


Kooperatifin daha geniş bir yerde faaliyet göstermesi adına arayışlarını sürdürdüğünü söyleyen İduğ, üye sayısının mutlaka arttırılması gerektiğini de belirtti. Başkan İduğ, "Şu anki üye sayısı 500 bin nüfuslu bir ilçe için oldukça yetersiz. Kooperatifteki nitelikli üye sayısının artırılması lazım. Katılım Jetbahis ne kadar fazla olursa o kadar başarılı oluruz" şeklinde konuştu.


"Sözümüzü Tutuyoruz"


2 sene önce Özkanlar Pazaryeri'nin kapatılmasıyla ortaya çıkan ihtiyacı da giderecek, İzmir Çevre yolu Bornova Viyadükleri altınsa kurulacak olan yeni pazaryeri ile detayları anlatan Başkan İduğ, "Biz kadınlarımızın ürünlerini satabilecekleri alanlar yaratma sözü vermiştik, sözümüzü tutuyoruz. Bornova Meydanı'nda, Kars Halil Atila İlköğretim Okulu'nın hemen arkasında bulunan bir alana planlama yaptık. Yeni pazaryeri de haftanın bir günü üretici kadınlarımız için açılacak" dedi.


Kooperatif Başkanı Hürriyet Yıldız da bir aile gibi olduklarını vurgulayarak, "Kurulduğumuz günden bu yana daha iyi işlere imza atmak adına özveri ile çalışıyoruz. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen Bornova Belediyesi'ne ve Başkanımız Mustafa İduğ'a çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)
13°
parçalı az bulutlu
banner202