Bayraklılar İçin Müjdeler Verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı halkı için yapılacak ulaşım yatırımlarının müjdesini verdi.

BELEDİYE 11.10.2019, 10:15
Bayraklılar İçin Müjdeler Verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ında bulunduğu toplantıda Bayraklı’da hayata geçirilmesi planlanan ulaşım yatırımlarını anlattı.

Toplantıda Planlama Şube Müdürü olan Fatma Garip Dilber, kavşak düzenlemelerinden raylı sistemlere kadar yapılacak yatırımları aktardı. Müdür Dilber, “Planladığımız kuzey raylı sistem hattı 19 istasyondan oluşacak ve toplamda 19.5 kilometre olacak. Hat, Katip Çelebi Üniversitesi, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova’ya kadar uzanacak. 111 kavşakta da düzenlemeler yapacağız. 111 kavşağın 12’si Bayraklı’da bulunuyor. Böylece kavşaklar üzerindeki bisiklet, toplu taşıma, özel araç ve yaya yolları için yenileme çalışmaları başlatılacak” dedi.

Belediye olarak Bayraklı, Bornova ve Alsancak’ta bisikler yolu güzargahları oluşturduklarından bahseden Dilber, “Tamamlanacak bisiklet yollarından sonra Bayraklı’da 39 bisiklet park alanı planlanıyor. Uzun vadede, adliyenin arka tarafında bulunan alana yaya ve bisiklet yolu köprüsü yapmayı planlıyoruz.  Bu sayede bisikletlilerin Alsancak’a bağlantısı sağlanmış olacak” Betkanyon şeklinde konuştu. Ayrıca Dilber, yaya üst geçidi ve katlı kavşak projelerini de anlattı.

Denize Gidememe Problemi Çözülecek

Öte yandan Başkan Serdar Sandal, vatandaşların en büyük şikayetlerinin kentsel dönüşüm ve denize ulaşamama olduğunu dile getirdi ve “Altınyol’u yer alına almayı başarırsak, halkın denize gidememe sorununu bitireceğiz. Böylece sahilden Symrna Antik Kenti’ne uzanan bir yürüyüş koridoru oluştururuz. İzmir’in havasını değiştirecek bir projeden bahsediyoruz” dedi. Bu konu ile alakalı açıklama yapan Dilber de, bu bölgede bir taşıt alt geçidi planladıklarını vurguladı, “Kapalı kesit hemen hemen 150 metrelik bir alan için düşünülüyor. Yanaşma rampalarının yer aldığı kısımla beraber 180 metrelik” dedi.

Başkan Sandal, yapılacak kavşaklara kentin tarihine uygun heykeller yapmayı istediklerini ifade ederek, “Sizler gerekli düzenlemeleri yaparsanız, bizler de heykelleri yaptıracağız” şeklinde konuştu. Ayrıca Sandal, Doğançay göletinin olduğu bölgede “Çocuk ve Gençlik Köyü”  yapmayı istediklerini belirtti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202