Çocuklara Erken Teşhis İçin Göz Taraması

Varyant Rotary Kulübü’yle İzmir Valiliği ortaklığında çocuklarda görülen Göz Tembelliği hastalığına engel olmak için İzmir'de bulunan okullarda 4-6 yaş grubu çocuklar için ücretsiz göz taraması uygulamasına başlandı.

GÜNDEM 11.10.2019, 10:24
Çocuklara Erken Teşhis İçin Göz Taraması

0-6 yaş grubu çocuklarda farkına varılmadığı takdirde göz tembelliği ile mühim göz sorunlarına yol açan Göz Tembelliği hastalığına dikkatleri çekmek için İzmir Valiliği tarafından da desteklenen proje ile her hafta değişik bir okulda göz taraması uygulamasına yapılıyor.

Uzman Doktor Kemal Nas İlgileniyor

Proje başlatıcısı Varyant Rotary Kulübü Başkanı ve Odak Tıp Merkezi Baş Hekimi Op. Dr. Mustafa Kemal Nas, “önceki sene Turgutlu bulunan tüm özel ve devlet okullarındaki anasınıflarının 4-6 yaş gurubu 2 bin 500 öğrencinin göz taramasının yapıldığını hemen hemen yüzde 20 oranında sorun belirlediklerini, bu çocukların Marsbahis göz doktorlarına sevk edilerek tedavilerinin yapıldığını, uygulamaya bu yıl da İzmir’de devam ettiklerini, 3 okulda ortalama 450 çocuğun göz taramasının yapıldığını ve yüzde 10 civarlarında çocukta göz sorunu belirlediklerini, amaçlarının çoğunlukla doğumdan itibaren bulunan miyop, hipermetrop, astigmat rahatsızlıklarının erken teşhisi ile ileride gerçekleşecek göz tembelliğine engel olunması olarak ifade etti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202