Bayraklı Etkinliklerle Ata’yı Andı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81. yıl dönümü münasebeti ile Bayraklı ilçesinde farklı anma etkinlikleri yapıldı.

BELEDİYE 11.11.2019, 13:03
Bayraklı Etkinliklerle Ata’yı Andı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, karanlık bir zamanda devlet kurup, bilim, sanat, kültür gibi unsurları kurmuş olduğu devletin temel ögesi yapmış olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önünde eğilmenin herkesin en mühim görevlerinden biri olduğunu ifade etti.

Bayraklı Belediyesi’nce yapılan etkinlikler çerçevesinde çelenk sunumu gerçekleştirildi, sporcular farklı turnuvalarda buluştu. Esnaflara bayraklar dağıtıldı ve Atatürk'ün sevmiş olduğu türkülerin oluşturduğu “Ata'ya Saygı Konseri” yapıldı.

Bayraklı Belediyesi spor okullarında eğitim almakta olan sporcular çeşitli salonlarda basketbol, voleybol ve futbol turnuvalarında Atatürk'ü anmak için buluştular. Saatler 09.05'te Ata'ya saygı duruşunu yapan gençler daha sonra Türk bayrağı açıp, Atatürk'ü özlem ile andılar. 

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de Sevgi Yolu'nda esnaflara Atatürk bayrağı dağıttılar. Esnaf, desteklerinden ötürü Bayraklı Belediyesine teşekkür edip, dükkanlarını bayraklar ile donattılar.

Akşamında ise  sanatçı Vildan Turan Ata'ya saygı konseri verdi.

Anma etkinliğinde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Büyük Önder Atatürk’ü anmak için toplandıklarını, büyük liderin o karanlık dönemde yeni bir devlet kurduğunu, kendi kadınına seçme seçilme hakkı verdiğini, bilimi, sanatı, kültürü evrensel değerleri kurulan devletin temel unsuru yaptığını, kendilerine bıraktığı tek mirasın bilim, ve vicdan olduğunu, istediği tek şeyin ise aklı hür, vicdanı hür nesiller oluşturmak olduğunu, çağdaş uygarlık düzeyine sadece aklı ve vicdanı ile hür olan vatandaşlar ile ulaşmanın mümkün olabileceğini o günlerde gösterdiğini ve onun huzurunda eğildiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202