Başkan Kılıç Orman Talanına İzin Vermiyor

İlçenin yüzlerce senelik yeşil varlığına kast edenler ile mücadelesine devam eden Buca Belediyesi, İzmir’in saklı cenneti diye de bilinen Belenbaşı’nda 50 dönümlük ormanlık hazine arazisi üstüne yapılmış olan villaları yıktı.

BELEDİYE 14.11.2019, 11:58
Başkan Kılıç Orman Talanına İzin Vermiyor

Tespitlerin ve yıkımların süreceğini dile getiren Başkan Av. Erhan Kılıç, villa olsun, şato olsun kesinlikle taviz verilmeden ormanları, yarınları korumaya devam edeceklerini dile getirdi.

Buca ilçesinin kırsal bölgelerinde hava ve karadan yapılmış olan tespit çalışmalarına devam eden Buca Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bölgedeki tek bir ağaca bile zarar verme girişiminde bulunan bütün unsurlara müdahale etmeyi sürdürüyor.

Kırıklar ve Kaynaklar bölgesinde yapılan müdahalelerden sonra ekipler şimdi de İzmir’in en tarihi ve en yeşil bölgeleri arasında olan Belenbaşı’nda 50 dönümlük hazine arazisinin üstündeki ormanlık alana kurulmuş olan 4 yapıyı belirledi.

Yasal sürecin bitmesinden sonra yıkım için harekete geçildi ve dört yapı ekipler tarafından yıkıldı.

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç,  “Belenbaşı’nın yalnızca Buca’nın değil İzmir’in çok özel yerleri arasında olduğunu, buralarda Yörüklerin, Türkmenlerin, nice Efelerin izlerinin olduğunu, onların bizler  ve yarınlarımız için yaşatmış olduğu bu toprakları hiçbir fırsatçının kendi çıkarı için yok etmesine izin vermeyeceklerini ve buraları korumaya devam edeceklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202