CHP’li Sertel Ege Uygarlıkları Müzesi’ni Sordu

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 2017 senesinde ihalesi yapılmış olan ve Şubat 2019 tarihinde açılacağı belirtilen Ege Uygarlıkları Müzesi’nin rafa kaldırıldığı ile alakalı iddiaları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu.

GÜNDEM 14.11.2019, 12:20
CHP’li Sertel Ege Uygarlıkları Müzesi’ni Sordu

Bakanlıkça verilen cevapta Ege Uygarlıkları Müze Kompleksi hakkında projelerin bitmesinden sonra ödenekler nispetinde uygulanmasına yönelik çalışmaların yapılacağı belirtildi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel tarafından verilen soru önergesinin cevabında projelerin İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığı ve müzenin teşhir tanzim projeleri ile alakalı çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Ege Uygarlıkları Müzesi ile alakalı bitiş tarihinin 4 Şubat 2019 olarak verildiği ama bu sözün üstünden 9 ay geçtiğini anımsatan Sertel, projenin tamamıyla rafa kaldırılmamasının memnun edici olduğunu ama ödenek yetersizliği nedeni ile ilerleme kaydedilmemesini İzmir halkının takdirine bıraktığını dile getirerek İzmir iline ve halkına verilmiş olunan sözlerin takipçisi olduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202