Başkan Batur Selanik’te

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 35. Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı’na katılımda bulunmak ve bazı ziyaret yapmak için Yunanistan’ın Selanik şehrine gitti.

BELEDİYE 09.11.2019, 12:35
Başkan Batur Selanik’te

Başkan Batur, Selanik ziyaretindeki en önemli gününde yani 10 Kasım'da, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evde yapılacak olan anma programda olacak.

Başkan Abdül Batur Yunanistan ziyaretini başlattı. 8 Kasım’da sabahın erken saatlerinde yola çıkıp, Konak Belediyesi meclis üyeleri ile Selanik’e giden Başkan Batur’un ilk olarak şehirde 8-10 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 35. Philoxenia Uluslararası Turizm Fuarı’na gitti.

Selanik ziyaretindeki en mühim anının, 10 Kasım’da Atatürk’ün doğduğu evde olmak biçiminde ifade eden Başkan Batur, 2 yaka arasındaki karşılıklı ilişkilerin kuvvetlendirilmesi, bir yandan ticaret bir yandan da turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için gerekli olan bir dizi görüşmenin yapılacağını da söyledi.

Başkan Batur, doğrudan uçak seferlerinin yapılabileceğini belirtti ve İzmir - Selanik hattının tekrar kurulmasını çok önemli bulduğunu, Selanik’i merak edenlerin, mübadele dolayısı ile bir bağını burada olanların, İzmir ilinden gelip burayı ziyaret etmek istediklerini, bunun yanında burada ikamet edenler için de İzmir’in mühim bir kent olduğunu, İzmir-Selanik köprüsünün hem deniz hem hava yolu ile kurulmasının 2 yakaya da kazanımlarının büyük olacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202