Karabağlar’da İyilik Atölyesi Kuruldu

Karabağlar Belediyesi ve Türkiye Yardımsevenler Derneği ortaklığıyla ilçede ikamet eden kadın, engelli, çocuk, yaşlı gibi dezavantajlı gruplar ile alakalı çalışmalarda bulunup farkındalık yaratmak için ‘İyilik Atölyesi’ kuruldu.

BELEDİYE 09.11.2019, 12:58
Karabağlar’da İyilik Atölyesi Kuruldu

Bu çerçevede hazırlanmış olan protokole, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Türkiye Yardımsevenler Derneği İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Tevhide Erkuloğlu tarafından imza atıldı.

Karabağlar Belediyesi Başkanlık Makamı’nda yapılan imza atma töreninde konuşma yapan Selvitopu, protokolün mühim bir başlangıç olduğunu belirtti. Karabağlar nüfusunun ortalama yüzde 14’ünün engelliler tarafından oluşturulduğuna dikkatleri çeken Başkan Selvitopu, bu sayının 70 bin kişiye denk geldiğini, bunun çok ciddi bir rakam olduğunu, Belediye olarak hepsine erişmeye çalıştıklarını Fakat bunun yeterli olmadığını, tüm amaçlarının sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ile ortaklı yapıp ilçedeki tüm dezavantajlı kesimlere ulaşmak olduğunu belirtti.

Karabağlar ilçesinde devamlı çalışmakta olan 120’den fazla sivil toplum örgütünün olduğunu, Türkiye Yardımsevenler Derneği’nin de bunlardan bir tanesi olduğunu söyleyen Başkan Selvitopu, kendilerinin böyle önemli bir protokolü Türkiye Yardımsevenler Derneği ile imzalamaktan son derece mutlu olduklarını, bu ortaklığın Karabağlar’daki hayatlara mühim bir katkı sağlayacağını, bu protokol örnek bir başlangıç olmasını umduğunu ve hayırlı uğurlu olmasını dilediği ifade etti.

Yorumlar (0)
19°
parçalı az bulutlu
banner202