Atatürk’ün İzindeler

Karşıyaka ilçesinde bulunan  en önemli tarihi miraslardan olan Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası münasebeti ile Doğa Koleji öğrencilerini misafir etti.

BELEDİYE 08.11.2019, 09:51
Atatürk’ün İzindeler

Atatürk, Zübeyde Hanım ve Latife Hanım'ın balmumu heykelleri, Zübeyde Hanım´ın son zamanlarını geçirdiği odası, Latife Hanım´ın çalışmalarını yaptığı odası ve o dönemlerde kullanılmakta olan eşyaları yakından görme şansını elden eden öğrenciler, daha sonra köşkün bahçesinde bulunan Atatürk Fotoğrafları Sergisi’ni gezdiler.

Karşıyaka Belediyesi’nce, Atatürk’ün vefatının 81. Senesi anısına hazırlanmış olan videonun çekimlerinde de rol alan çocuklar, Atatürk ile alakalı düşünce ve duygularını  dile getirdiler.

Büyük Önder Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın ailesinin olan ve Karşıyaka’da bulunan tarihi köşk; 2008 senesinde “anı evi” şeklinde ziyarete açıldı ve 2016’da da ‘özel müze’ olarak tescil aldı. Her sene Türkiye’nin 4 bir tarafından pek çok ziyaretçiyi misafir eden Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi’nde; Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in hazırlattığı; Atatürk, Zübeyde Hanım ve Latife Hanım’ın balmumu heykelleri de bulunmakta.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202