Bornova Belediyesinin 2 Projesine Ödül

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde bu sene 6. sı yapılan Su ve Çevre Konferansı Ödülleri’nde Bornova Belediyesi rüzgarı esti.

BELEDİYE 08.11.2019, 10:13
Bornova Belediyesinin 2 Projesine Ödül

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un akademisyen ve iş insanı kimliğiyle ortaya koymuş olduğu iki vizyon proje; Dijital Sınıf ve Altın Bilezik, En İyi Vizyon Projesi Ödülü’nün sahibi oldu.

Eğitimde fırsat eşitsizliğini yok edecek Dijital Sınıf ile istihdama destek olacak Altın Bilezik projeleriyle Dijital Belediyecilik ve Sosyal Sorumluluk dalında kazanılmış olan ödülü, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ aldı.

Türkiye’nin en mühim 2 probleminin eğitim ve istihdam olduğundan bahseden Başkan İduğ, ödül aldıkları 2 projeyi de bu problemlerin çözümüne katkı sağlamak için hayata geçirdiklerini ifade etti.

Dijital Sınıf’la eğitimde meydana gelen eşitsizliği engellemeyi amaçladıklarını dile getiren Başkan İduğ, Türkiye’de engelli vatandaşların nüfusa oranının yüzde 12.5’u bulduğunu, bu oran içinde kalan gençleri ve çocukların dershaneye gidemediğini, kendilerinin bu proje ile dershaneyi onların evine götürdüklerini ve böylece eğitimde fırsat eşitliğinin sağlandığını ifade etti.

Altın Bilezik Projesi’nden de bahseden Başkan İduğ, bu projenin en önemli hedef kitlesininse üniversite öğrencilerini olduğuna ifade etti ve gençlerin mezun olmasının ardından elinde bulunan diplomayla iş aramaya başladığını, bunun sağlıklı bir yöntem olmadığını, mühim olanın eğitim sürerken iş hayatına girmek olduğunu yalnızca bu şekilde rakiplerinin önüne geçebileceklerini, proje çerçevesinde iş arayanlar ile işçi arayanları, Türkiye’de ilk defa kullanılacak bir yazılım ile işverenin talepleri ve iş arayanın özelliklerine göre bir filtreleme yapıp buluşturduklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı bulutlu
banner202