Ankara Katliamı'nda Yaşamını Yitirenler İzmir'de Ölümsüzleşecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara Gar’ı önünde yaşanan bombalı saldırı ile hayatını kaybedenlerin anısına anıt yaptıracak.

BELEDİYE 10.10.2019, 14:56
Ankara Katliamı'nda Yaşamını Yitirenler İzmir'de Ölümsüzleşecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, demokrasi şehitlerini unutmadı. 10 Ekim 2015’te ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için gittikleri Ankara Gar’ında yaşanan bombalı saldırı sonucunu yaşamını yitiren 103 kişinin anısı belediye tarafından ölümsüzleştirilecek. Yaşanan bombalı saldırı sebebi ile aralarında İzmirli vatandaşların da yer aldığı, 103 vatandaş hayatını kaybederken, 450 kişi de yaralanmıştı. Belediye, vefat edenlerin anısına yaptıracağı anıtın açılışını katliamın yıl dönümü olan 10 Ekim 2020’de gerçekleştirecek.

Ülke genelinde gerçekleştirilecek bir çalıştayla karar verilecek anıt için resim, heykel, plastik sanat, seramik alanları ve tasarım, mimarlık gibi uzmanlık alanlarından tüm vatandaşlar serbest malzeme ve teknik kullanarak yapacağı Poker eserler ile öneri başvurusunda bulunabilecek. Seçilen eser yapımının bitmesinin ardından kent merkezinde belirlenecek bir bölgeye yerleştirilecek.

Başkan’dan Kınama Mesajı

10 Ekim 2015’te yaşanan katliam ile ilgili konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu tarz demokrasi ve barış karşıtlığı ile yapılan saldırıların milletlerin hafızasında derin yaralar açtığını vurguladı ve “Demokrasi, barış ve insanlığa karşı işlenmiş olan bu ağır suç bizlerin hafızalarından hiçbir zaman silinmeyecek. Dayanışma ve barışı simgeleyen bir anıt projesi belediyemiz tarafından hayata geçirilecek. Bu alçak katliamda yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımızı minnetle anıyor, yapılan katliamı ise şiddetle kınıyorum” dedi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202