Sağlıklı yemek için covid-19 ayarı  

Türkiye’nin en büyük hazır yemek firmalarından Bortar Group, üretim tesisinde sağlıklı yemek için covid-19 önlemeleri aldı.

SAĞLIK 16.04.2020, 10:43
Sağlıklı yemek için covid-19 ayarı  

Türkiye’nin en büyük hazır yemek firmalarından Bortar Group, üretim tesisinde sağlıklı yemek için covid-19 önlemeleri aldı. Dezenfeksiyon miktarı iki katına çıkarıldı.

Bortar’ın aldığı önlemler laboratuvarlarla yarışacak seviyeye ulaştı. Dezenfeksiyon tünelinden ateş ölçümü ile girilen, her 30 dakikada bir dezenfeksiyonun yapıldığı, asansörlerin kullanım dışı bırakılarak temassız fotoselli kapı sistemine geçildiği Bortar’da, tüm üretim ve çalışma alanları düzenli olarak profesyonel ekipler tarafından dezenfekte ediliyor. 

HER GÜN SAĞLIK KURULUŞLARINA VE EMNİYETE İKRAMLIKLAR GÖNDERİLİYOR

Ayrıca bu süreçte hayatları pahasına covid-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarını da unutmayan Bortar, her gün bir sağlık kuruluşuna ve emniyet birimine ikramlıklar gönderiyor. 

Bortar Gorup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, dünyanın ve ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde,temel ilkelerinden olan hijyen ve sağlığa verdikleri önemi Covid-19 sürecinde bir dizi ekstra tedbirle desteklediklerini söyledi. 

"TEDARİK AYAĞINA MAHAL VERMEDEN TİTİZLİKLE"

Bortar ailesi olarak;tüm paydaşların sağlığını ve ürünlerin lezzeti, kalite ve hijyenini korumak için tedarik ayağında herhangi bir aksaklığa mahal vermeden,çalışmalara titizlikle devam ettiklerini vurgulayan Bortar Başkanı Hasan Küçükkurt, “Sosyal izolasyonun ve kişisel hijyenin ön planda olduğu bu tedbirler kapsamında; öncelikli olarak, fabrikamıza ziyaretçi girişi sınırlandırılmış olup tüm girişlerde ateş ölçümü, maske ve dezenfektan uygulaması yapılmaktadır. Tesis girişine dezenfeksiyon tüneli kurulmuş ve tüm çalışanların bu tünelden geçerek tesise girişi sağlanmıştır. Asansör kullanımı durdurulup, el değmeden açılan otomatik kapılar kullanılarak temas noktaları azaltılmıştır” dedi. 

"DEZENFEKSİYON 2 KATINA ÇIKARILDI"

Fabrikada görev yapan iş yeri hekimlerine ek olarak, sağlık memurları istihdam ettiklerini ve çalışanların her vardiya öncesi ateş ölçümü, bir dizi sağlık muayenesi ve sağlık anketi yapılarak tesise girişine izin verdiklerine dikkat çeken Küçükkurt, “Yemek saatlerini de üç gruba ayırdık, tek kullanımlık çatal bıçağa geçtik ve oturma düzenini sosyal mesafeyi koruyacak şekilde değiştirdik. Sosyal alanları da her kullanım sonrası dezenfekte ediyoruz. İşletme içerisindeki gıda ile temas eden tüm yüzeylerin, soğuk hava depoları, nakliye araçları ve diğer tüm depoların dezenfeksiyon sıklığını ise iki katına çıkardık” diye konuştu.

"SAĞLIK KURULUŞLARINA ÖZEL SERVİS SİTEMİ"

Üretim hattı içinde anons sistemi oluşturularak; her yarım saatte bir iş durdurulup el-ekipman dezenfeksiyonu yaptıklarını vurgulayan Küçükkurt, yemek servisi verdikleri sağlık kuruluşu paydaşlarına ayrı bir servis sistemi de kurduklarını belirtti. Covid -19 mücadelesinde büyük bir fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarının yemek ihtiyacını karşılamak ve onların güvenliğini sağlamak adına; hastanelere ve sağlık kuruluşlarına özel Borboxgönderimi, ayrı araç ve personel istihdamı uygulamasına geçildiğini belirten Küçükkurt, “İçinde bulunduğumuz dönemde paket yemek talebini karşılamak adına, günlük 50 bin adetpaket yemek kapasiteli bir paketleme makinası alınmış, ve el değmeden yüksek hijyen şartlarda paketlenen Borbox’larıntüketiciye ulaşmasını sağladık” diye konuştu.

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202