İzmir'de eczanelerden ücretsiz maske dağıtımı başlanıyor!

İzmir'de, 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşlara eczanelerden ücretsiz maske dağıtımı başladı.

SAĞLIK 14.04.2020, 13:19 14.04.2020, 14:46
İzmir'de eczanelerden ücretsiz maske dağıtımı başlanıyor!

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında dağıtımı planlanan maskelerin vatandaşlara tedarik edilmesinde aksaklıklar yaşanmıştı. İzmir'de bu sorunun çözülmesi için büyük bir adım atıldı ve 20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşlara eczanelerden ücretsiz maske dağıtımına başlandı.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ve İzmir'deki dağıtım kuruluşlarının yetkilileri ile görüşmeler yapıldığını, bugünden itibaren depolardan eczanelere maske dağıtımının başlayacağı duyuruldu.

CEP TELEFONUNA GELEN KODLA ALINACAK

Vatandaşların, Sağlık Bakanlığınca cep telefonlarına gönderilen kodla eczanelere giderek maske alabileceğini vurgulayan Sayılkan, şunları kaydetti:

"İlk etapta sadece İzmir merkezdeki eczanelerde başlayan ücretsiz maske uygulamasında, vatandaşların cep telefonlarına kod gelmeden eczanelere gelmemesi gerekiyor. 20-65 yaş arasındaki vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczanelerimize bildirerek 10 gün için kişi başına 5 adet maskeyi ücretsiz olarak alabilecek. Gönderilen SMS kodu ile maske alan kişiye 10 gün sonra tekrar kod gönderilecek, almayana ise maske alana kadar yeni kod gönderilmeyecek."

Tuncay Sayılkan, eczanelerden dağıtılacak ücretsiz maskelerin salgınla mücadelenin başarıya ulaşmasında ve halk sağlığının korunmasında son derece önemli olduğunu belirterek, "Bu süreçte destekleri ve katkıları için dağıtım kuruluşlarının yetkililerine teşekkür ediyor, tüm zorluklara karşın özveriyle görev yapan tüm meslektaşlarımıza kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (2)
Hamdi yıldırım 4 yıl önce
Mesaj bekliyoruz biz pttavm ye başvurmuştuk
Özlem kaynar 4 yıl önce
Mesaj bekliyoruz gelmedi
14°
parçalı az bulutlu
banner202