İzmir Özel Can Hastanesi Sağlık Şenliği başlıyor

İzmir Özel Can Hastanesi, 5-6-7 Mart’ta kadınlara özel bir sağlık şenliği düzenliyor.

SAĞLIK 03.03.2020, 11:30
İzmir Özel Can Hastanesi Sağlık Şenliği başlıyor

Toplumsal sağlık farkındalığı yaratmak için sosyal sorumluluk projeleri üreten İzmir Özel Can Hastanesi, 5-6-7 Mart’ta kadınlara özel bir sağlık şenliği düzenliyor. Şenlik kapsamında kadın doğum ve genel cerrahi polikliniklerinde ayrıcalıklar sunulacak.

Kurulduğu günden beri sosyal sorumluluk projeleri ile kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan İzmir Özel Can Hastanesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Emekçiler Günü'nde bir sağlık şenliği düzenliyor. 5-6-7 Mart tarihlerinde kadınlara özel ayrıcalıklar sunulan şenlikte, özellikle kadınların yaptırması gereken rutin sağlık kontrollerine dikkat çekiliyor. 6 Kadın Doğum Hekimi ile bölgede referans hastane olma yolunda ilerleyen hastanede şenlik kapsamında muayene ve smear tetkiklerinde kolaylıklar sağlayacak. Ayrıca meme sağlığına dikkat çekilen şenlikte genel cerrahi polikliniğinde meme muayenesi, mamografi, meme ultrasonu tetkiklerinde de ayrıcalıklar sağlanacak.

Erken tanı hayat kurtarır

Her 3 kadından 1 inde meme kanseri görüldüğüne dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanları Op.Dr.Cüneyt Çiftdoğan ve Op.Dr.Utku Tantoğlu kadınların meme muayenelerini 20’li yaşlardan itibaren yapmaları gerektiğine dikkat çekti.  40 yaş altı ve üstü tüm kadınların meme muayenesi kontrollerini düzenli olarak yaptırmalarının artık bir zorunluluk olduğunu anlatan Genel Cerrahi Uzmanları, aile öyküsü bulunsun bulunmasın düzenli meme ultrasonu, 40 yaş üstü mamaografi tetkiklerinin de yapılmasının önemine işaret etti.  
İzmir Özel Can Hastanesi, geçtiğimiz yıl yapılan ve farkındalık yaratan kadınlara özel sağlık şenliğinde yaklaşık 500 kadın faydalanmış, bu kadınlar arasında erken tanı ile sağlığına kavuşan kadınlar olmuştu.  İzmir Özel Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr.Muzaffer Keskiner, kadınların sağlıklarına gereken önemi vermediklerini söyleyerek, şöyle devam etti:


“Kadına toplumsal olarak yüklenmiş sosyal görevler nedeniyle kadınlar, en çok kendilerini ihmal ediyorlar. Dünyada hızla önemi artan önleyici tıp teknolojisinden faydalanmalarını sağlamak toplumsal görevimiz. İzmir Özel Can Hastanesi olarak bu sağlık bilincini yaratmak için her yıl mart ayında bir sağlık şenliği düzenliyoruz. Önemli olan düzenli sağlık kontrollerinin smear, mamografi gibi tetkiklerin önemine işaret ederek, erken tanının hayat kurtardığını hatırlatmak. Çünkü kadınlar canımızdır.”   
 

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202