İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi yenilendi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni birimler hizmete açıldı.

SAĞLIK 09.01.2020, 09:40
İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi yenilendi

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Tüberküloz servisi ile Göğüs Hastalıkları Servisi tadilattan geçirildi. Daha modern ve kullanışlı hale getirilen servisler halkın hizmetine sunuldu. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen açılış törenine İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakcı, Başkan Yardımcısı Dr. Yaşar Tamer Alp, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcıları Uzm. Dr. Caner Alptekin, Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kurtuluş, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Enver Yalnız ile İzmir Verem Savaş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şule Bakan ve sağlık çalışanları katıldı.

“Vatandaşlara ve çalışanlara hayırlı uğurlu olsun”

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakcı, mevcut kamu kurumlarımızda kaliteli ve konforlu sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi için çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “Bunun bir örneğini de bugün gerçekleştiriyoruz” dedi. Dr. Bayrakcı, Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi için klinik açıdan oldukça önem arz eden Tüberküloz Servisi ile Göğüs Hastalıkları Servisinin genel bakım ve onarımının yapıldığını, fiziki koşullarının iyileştirildiğinin altını çizdi. Dr. Bayrakcı “Yenilenen servislerimizin vatandaşımıza, çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını, hastalarımıza şifa olmasını diliyorum.” Dedi.

‘Servislerimiz modern bir yapıya kavuşturuldu’

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Enver Yalnız “ İlaca dirençli tüberküloz hastalarının tedavi göreceği 4 odalı tüberküloz servisinin iç ve dış cephesinin boyandığını, tabanının anti bakteriyel kaplama ile donatıldı.34 yataklı 6. Göğüs Hastalıkları Servisinin de tabanının antibakteriyel kaplama yapıldı, tavanının asma tavan yapılarak modern bir yapıya kavuşturuldu. Servisin tüm banyo ve tuvaletlerinin yenilendi” dedi.

İzmir Verem Savaş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şule Bakan da dernek olarak il genelinde birçok sağlık kuruluşuna destek olduklarını, bundan sonra da pek çok projede yer alacaklarının altını çizdi. Tören sonunda Tüberküloz ve 6. Göğüs Hastalıkları Servisleri kurdele kesilmesiyle hizmete açıldı.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202