Çocuğunuz 5 Yaş Altındaysa Mutlaka Yaptırmalısınız

Kış ayları ile beraber soğumakta olan havalar, beraberinde hastalık riskini getirmekte.

SAĞLIK 28.11.2019, 13:55
Çocuğunuz 5 Yaş Altındaysa Mutlaka Yaptırmalısınız

Özellikle bu aylarda grip ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış görülmekte. Bu aylarda çocukların hasta olmalarına engel olmak isteyen aileler için grip enfeksiyonu hakkında ile alakalı bilinmesi gerekli olan şeyleri ve alınması gerekli olan önlemler Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Aslan anlattı. Gizli ve tamamen keyif verecek sohbetler için sizleri gizlilikle konuşturur.Aslan, çocukların gripten korunmasının temel yönteminin, düzenli bir şekilde beslenme ve ellerin sık sık yıkanması olduğunu ifade etti.

Tüm solunum enfeksiyonlarının grip diye tanımlanmaması gerektiğinden bahseden Aslan, kendilerinin soğuk algınlığı diye tanımladıkları üst solunum enfeksiyonlarında burun akıntısının, hapşırmanın, hafif ateşin, hafif öksürüğün olduğunu, gribinse bu sayılanlardan farklı olarak, influenza virüsü ile olan ve senede 1-2 defa salgınlar biçiminde kendini gösteren ağır bir hastalık olduğunu, gribin, genel soğuk algınlığıyla karıştırılmaması gerektiğini, gribin daha ağır ve bilhassa kronik hastalıklara sahip kişilerde ölüme yol açabilecek bir hastalık olduğunu dile getirdi.

Ailelerin grip durumunda yapacakları en önemli şeyin çocukların yeterli miktarda meyve ve sebze tüketmelerini sağlamak, günlük enerji ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde düzenli olarak beslenmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Aslan, çocukların uyku ile bağışıklık sistemlerini güçlendirmesinin de önemli olduğunu, grip esnasında antibiyotik kullanımına gerek olmadığını, çok ağır durumlarda buna doktorun karar vereceğine ayrıca 5 yaşının altındaki çocuklarda gribin ölümcül komplikasyonunun olabileceğinin bilindiğini ve bu sebeple grip salgınlarında önce grip aşısı olunmasını önerdiklerini belirtti.

Gribe bitkisel ilaçların bir tedavi niteliği taşımadığını da söyleyen Aslan grip tedavisi için bol sıvı tüketmeyi, sağlıklı beslenmeyi ve dinlenmeyi önerdiklerini söyledi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202