98 yaşındaki yoga eğitmeninden uzun yaşam sırları!

Tüm dünyayı kendine hayran bırakan 98 yaşındaki yoga eğitmeni Tao Lynch, görenleri şaşırtmaya devam ediyor.

98 yaşındaki yoga eğitmeninden uzun yaşam sırları!

 İlk olarak 3 yıl önce bir Youtube videosu ile üne kavuşan Lynch, mutlu ve uzun yaşamın sırlarını DailyMail sitesine anlattı.

Dünyanın en yaşlı yoga eğitmeni ünvanına sahip Hindistan doğumlu 98 yaşındaki Tao Lynch, uzun ve mutlu yaşamın sırlarını paylaştı. 75 yılı aşkın süredir yoga yapan Lynch, yoga sanatının hayatını kökünden değiştirdiğini söylerken yoganın bir hayat felsefesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Sağlıklı ve zinde bir uzun yaşam için her gün gerçekleştirdiği alışkanlıkları dile getiren Lynch, her sabah saat 5’te kalkarak yeni günü selamlamayı ihmal etmediğini söyledi. Lynch, yogaya 8 yaşında başladığında herkesin ona güldüğünü ve bu işin peşini bırakmasını söylediklerini anlatarak :‘’Yoga, başıma gelen en güzel şeydi, fakat sadece yoga tek başına yeterli olmuyor. Benden tavsiye isteyenlere önerim, et ve et ürünlerini az tüketmeleri ve sebze meyve ağırlıklı beslenmeleri yönünde olur. Özellikle hergün 20 zeytin ve bir tatlı kaşığı bal tüketimi ise oldukça önemli.’’ dedi.

GENÇLERİ ÜZÜLEREK İZLİYOR

Sağlıksız beslenme alışkanlığını yıllar önce bırakan Lynch, özellikle gençlere önemli tavsiyelerde bulunarak: ‘’Günümüzde gençlerin oldukça sağlıksız beslendiklerini üzülerek izliyorum. Bu konuda ebeveynlere büyük iş düşüyor. Çocukların ve ergenlik çağındaki gençlerin özellikle sağlıksız gıdalardan uzak durarak sebze ve meyveyi öğünlerinde mutlaka bulundurması gerekiyor, ayrıca su tüketimi ve yeşil çay tüketiminin özendirilmesi gerekiyor.’’ diye konuştu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202