Torbalı'da Yüksek Su Faturalarına Tepki

İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Özbey Mahallesi sakinleri, evlerine gelen yüksek su faturalarına tepki gösterdi.

GÜNDEM 08.10.2019, 15:34 08.10.2019, 15:36 Melis Çivici / [email protected]
Torbalı'da Yüksek Su Faturalarına Tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından Özbey Mahallesi’nde ikamet etmekte olan tüketicilere gönderilen eylül ayı su faturalarının tutarı, bir önceki aya göre 8-10 kat artış gösterince, mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

Kullandıkları su miktarı artış göstermemesine rağmen, 5 bine yakın mahalle sakinin faturalarında ibraz edilen su faturası tutarlarının 300 lira ile yaklaşık 1400 lira arasında değişiklik gösterdiği ifade edildi.

Kullanım oranında bir değişim yaşanmamasına rağmen gelen su faturalarında fahiş bir artışla karşılaşan Özbey Mahallesi sakinleri, İZSU yetkililerinden faturalarla ilgili düzenleme talebinde bulundu.

Mahallede ikamet eden Betboo tüketicilerden 66 yaşındaki Sabri Gür, Temmuz 2019'da 119 metreküp su tükettiklerini, bu kullanım karşılığında 155 lira ödediklerini, bunun yanı sıra eylül ayında tüketim miktarının 99 metreküpe düştüğünü ancak fatura tutarının 928 liraya yükseldiğini belirtti.

Faturalarda bir düzenleme yapılmadığı ve yanlışlığın giderilmemesi durumunda ödeme imkanlarının bulunmadığını belirten Sabri Gür, “Eşim ve torunumla birlikte yaşıyoruz. Daha önce bekçilik yapıyordum ama şimdi onu da yapamıyorum. Bu faturayı ödeyemem, artık susuz kalacağım. Bir ben değil, burada yaşayan herkes aynı durumda." dedi.

Konu hakkında mahalle sakinlerinin yaptığı başvurular sonucunda açıklama yapan İZSU, 5216 sayılı Büyükşehir Yasası ile köy statüsündeki yerleşim yerlerinin mahallelere dönüştürüldüğü belirtilerek, "Dolayısıyla o bölgelerde kentlerde uygulanan tarife, 1 Eylül'den itibaren zorunlu olarak yürürlüğe girdi. Bu yasal değişiklik sadece İzmir'i değil Türkiye'deki diğer büyükşehir belediyelerini de kapsamaktadır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Hüseyin Gür 5 yıl önce
Tarife değişikliği izsu tarafından değil, sayın cumhurbaşkanımız tarafından kanun hükmünde kararname ile yapılmış. Bu nedenle tepkiyi CİMER ' e yapmakta fayda var.
20°
açık
banner202