Koronavirüssüz hava sahası: Zahara de la Sierra

Güney İspanya'da bir kale kasabası olan Zahara de la Sierra düşmanları savuşturmak için tarih boyunca kullanıldı. Moors ve Hıristiyanlar orta çağda bu güzel kasaba için savaştı ve burası 1812'de Fransızlar tarafından yağmalandı. Şimdi ise Endülüs kırsalının üzerindeki müthiş konumu sayesinde aniden bir kez daha paha biçilmez bir varlık haline geldi.

Koronavirüssüz hava sahası: Zahara de la Sierra

İZMİR GÜNDEM - Tehlikeli koronavirüs salgını dünyanın pek çok yeri gibi İspanya'ya da yayılırken,14 Mart'ta Zahara de la Sierra dış dünyadan kendini soyutladı. Belediye başkanı, 40 yaşındaki Santiago Galván, kasabanın beş girişinden biri hariç hepsini kapatmaya karar verdi. Galván, İspanya'nın alarm durumunun yürürlüğe girdiği gün harekete geçti.

Johns Hopkins Üniversitesi rakamlarına göre, İspanya alarm moduna geçtiğinden beri İspanya’da 100.000'den fazla vaka ve 10.000 ölüm kaydedildi. Zahara’nın yakınındaki kasaba ve köylerde enfeksiyonlar ve çeşitli koronavirüs ölümleri görüldü. Ancak1.400 nüfusu olanZahara'da kaydedilmiş tek bir Covid-19 vakası olmadı. Belediye başkanı Santiago Galván “İki haftadan fazla oldu ve bence bu iyi bir işaret.” diyerek CNN’e açıklama yaptı.

Belediye başkanının sert adımları kasaba halkını ve özellikle yaşlıları korumak adına oldu. Zahara sakinlerinin yaklaşık dörtte biri 65 yaşından büyük olduğu için, kasaba özellikle yaşlıları korumak adına pek çok önlem aldı.

Zahara'nın beyaz evleri ve dar sokakları sarp yamaçlara yapışır, ortaçağ surlarına bakar ve çevresi zeytinliklerle kaplıdır. Sevilla'dan arabayla bir saat uzaklıkta olan bu şirin kasaba, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler için popüler bir yer. Ancak bu kadar ilgi çekmesine rağmen, Galván, ilk birkaç gün içinde bile yerel yönetimin önlemlerinden habersiz Fransız ve Alman turistleri geri çevirmek zorunda olduklarını söylüyor.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202