Oklahoma’da okullar şaka kurbanı oldu

Oklahoma eyaletindeki Sapulpa Times'ın 1 Nisan tarihide yayınladığı yazı dikkatleri üstüne çekti ve çok eleştiri aldı. Gazete sonradan yaptığı açıklama ile bunun bir 1 Nisan şakası olduğunu söyledi. Gazete sonradan bu yazıyı kaldırdı.

Oklahoma’da okullar şaka kurbanı oldu

İZMİR GÜNDEM - Tulsa bölgesi okullarındaki tüm öğrencilerin gelecek yıl sınıf seviyelerini tekrarlamaları gerektiğine dair bir haber Sapulpa Times tarafından 1 Nisan’da yayınlandı. Yazıda “Sapulpa şehri tam eğitim vermeye adanmıştır ve hiçbir şey bunu değiştirmeyecektir” dedi. Eyaletteki tüm okullar virüsün yayılmasını yavaşlatmak için yılın geri kalanında kapatılmıştı. Ancak yazıda iddia edilen şey Sapulpa şehrindeki tüm okulları kapsıyordu. Bu yazıyı gören herkes çılgına döndü! Oklahoma gazetesiyayınladığı ebeveynler ve öğretmenler arasında paniğe neden olan koronavirüs ile ilgili hikayeyi geri çekti.

Sapulpa Times'ın sahibi ve editörü Micah Choquetteöncelikle bu yalan haberi kaldırdı. Sonra da yayının web sitesindebir özür mektubunda bu şakanın beklediklerinden kötü tepkiler aldığını ve işlerin kötü hal aldığını söyledi. Uydurulan bu hikayenin okullar tarafından bilinmediğini ve onaylanmadığını söyleyen Choquette, okulların şu anda çılgın öğrenci ve velilerle uğraşmak zorunda kaldığını itiraf etti. Choquette, bu hikayenin masum bir şaka ve "çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda" mizah girişimi olduğunu söyledi.

Haberin kaldırılması hemen gerçekleşse de bunu talep eden taraf ise Sapulpa okulları oldu. Okullardan gelen talep üzerine Sapulpa Times haberi kaldırdı.

Yorumlar (0)
19°
parçalı bulutlu
banner202