Konak İkizevler’e Ödül

Konak Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nce yapılan Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

BELEDİYE 12.11.2019, 13:31
Konak İkizevler’e Ödül

36 belediyenin 60 projesinin değerlendirildiği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödülleri Antalya ilinde düzenlenen YAPEX Fuarı’nda tören ile sahiplerini buldu.

Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanında Jüri Özel Ödülü, Proje ödülü, Uygulama ödülü, Korumada Süreklilik ve Başarı Ödülleri de verildi. Törende Konak Belediyesi de ‘İkizevler’ restorasyonu projesi ile ‘Uygulama’ dalında Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Hemen hemen 3 bine yakın tescilli yapıya ev sahipliği yapmakta olan İzmir ilinin merkez ilçesi Konak’ta restorasyon çalışması ile tarihi yapıları tek tek ayağa kaldırıp halkın kullanımına sunmuş olan Konak Belediyesi bunun yanında tarihe de ışık tutmakta 2017 senesinde restorasyonuna başlanmış olan tescilli yapı ‘İkizevler’ de bu tarihi yapılardan yalnızca biri.

Konak Belediyesince kamulaştırılmış olan ve belediye mülkiyetine geçen yapı, Mecidiye Mahallesi Halilrıfatpaşa Caddesi üstünde bulunuyor. Yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan yapı senelerdir mahalleliye korku yaşatıyordu ama şimdi yepyeni bir görünümü oldu.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202