Karşıyaka’da Meme Kanserine Savaş Açtılar

Halk sağlığının korunmasını desteklemek için bilinçlendirme çalışmalarına devam eden Karşıyaka Belediyesi, ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ çerçevesinde Karşıyakalı kadınların Muharrem Candaş Spor Salonu’nda bir araya getirdi.

BELEDİYE 26.10.2019, 16:14
Karşıyaka’da Meme Kanserine Savaş Açtılar

Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nce yapılan organizasyon, İzmir Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşenur Oktay’ın sunumuyla başladı. Meme kanseriyle mücadelede erken tanının öneminden bahseden Oktay; hastalık ile alakalı belirtiler, bundan korunmanın yolları ve tedavi teknikleri ile alakalı bilgilendirme yaptı.

Sunumdan sonra uzman eğitmenler ile zumba etkinliği yapıldı. Meme kanseriyle mücadele etmenin sembol rengi olan ‘pembe’ kıyafetlerini giymiş olan kadınlar; hem hastalık için ‘Farkındayız’ mesajını verdi, hem de sağlıklı bir hayat için sporun önemine vurgu yaptı.

Etkinlik açılışına katılıp kadınları destekleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay Meme kanserinin, hem dünya çapında hem de Türkiye’de kadınlarda çok fazla görülen kanser türü olduğunu, dünyadaki her 8 kadından 1 tanesinin meme kanserine yakalandığını, herkesin bu gerçeğin farkında olması gerektiğini, erken tanı halinde tedavisinin mümkün olduğunu ve tüm kadınların düzenli bir şekilde kontrollerini aksatmaması gerektiğini ifade etti.

Başkan Tugay, etkinliğe destek veren Prof. Dr. Ayşenur Oktay’a teşekkür plaketi verdi.

Yorumlar (0)
20°
açık
banner202