İzmir’de “Frankofoni”şölen gibi kutlanacak

Institut français İzmir, Mart ayı boyunca Uluslararası Frankofoni Günü kapsamında yarışmalardan sergilere, film gösterimlerinden yemek atölyelerine kadar pek çok eğlenceli etkinliğe ev sahipliği yapacak.

KÜLTÜR-SANAT 10.03.2020, 11:23 10.03.2020, 11:25
İzmir’de “Frankofoni”şölen gibi kutlanacak

20 Mart “Frankofoni Günü” dünya çapında tüm mart ayı boyunca, 88 ülkede ve anadili Fransızca olan 300 milyon kişi tarafından kutlanıyor. Institut français İzmir’de de her yıl olduğu gibi frankofon okulların işbirliğiyle, Fransız dilini konu alan birçok etkinlik düzenlenecek. Institut français İzmir Müdürü Caroline David “Tüm İzmirlileri eğlenirken öğrenmeye davet ediyoruz” dedi.

Eğlenceli etkinlikler

Bu etkinliklerin ilki 19 Mart’ta kutlanacak “Albert Camus Günü” olacak. Ünlü yazar ve düşünür Camus’nün ölümünün 60. yıldönümü anısına gün boyu olan buluşma, sergi ve film gösterimleri düzenlenecek. Ardından Institut français öğrencileri 27 Mart’ta “Güzel Telaffuz Yarışması”nda Albert Camus’nün sözlerinden ve çeşitli Fransız şairlerin şiirlerinden ezberleyip seslendirecekler. Yarışmada dereceye giren kursiyerler gelecek kurs dönemi için yüzre 20 inidirim hakkı kazanacak.

Keşfe davet

David, Fransızcasını geliştirmek isteyenlere eğlenceli deneyimler yaşayacaklarının müjdesini verdi. İzmir’de ilk ve tek olan ‘Fransızca Yemek Atölyeleri’nin mart ayı boyunca katılımcılara lezzet şöleni yaşatacağını belirten David “5 kıtada konuşulan ve dünyada en çok öğrenilen ikinci dil olan Fransızcayı eğlenerek öğrenme imkanına sahip olacaksınız. Hem öğrencilerimiz hem de İzmirliler bu etkinliklerle sadece dile yoğunlaşmayıp, Fransız edebiyatını ve lezzetlerini keşfetme şansı da bulacaklar” dedi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202