İzmir Dayanışma Gönüllüleri'nden Alternatif Rock konseri

İzmir Dayanışma Gönüllüleri, sokağa çıkma yasağında dayanışmanın sesini müzikle yükseltiyor. İzmirli başarılı rock müzisyeni Umut Kaya, bu akşam (25 Mayıs 2020) vereceği çevrimiçi konserde çok sevilen şarkılarıyla moralleri yükseltecek.

KÜLTÜR-SANAT 25.05.2020, 13:30
İzmir Dayanışma Gönüllüleri'nden Alternatif Rock konseri

İzmir Dayanışma Gönüllüleri’ne ait sosyal medya hesaplarından izlenebilecek konserde Kaya, gitarı ve sesiyle hem kendi sevilen bestelerini seslendirecek hem de Anadolu Rock müziğinden örnekler sunacak. 25 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.00’de başlayacak dinleti, yazın ilk akşamlarını yaşamaya başlayan İzmirlilere duygu, enerji ve sanat dolu bir gece yaşatmayı amaçlıyor. 

İzmir Dayanışma Gönüllüleri, koronavirüs salgını nedeniyle İzmir’de dayanışmayı güçlendirmek, destek kampanyalarına katılmak için bir araya gelen gönüllülerden oluşuyor. Grup salgının ilk günlerinden bu yana çalışmalarını sürdürüyor. 

Umut Kaya kimdir? 

Umut Kaya üniversite yıllarında vokalistliğini ve gitaristliğini yaptığı grubu 'DeTone' ile birlikte birçok üniversite, festival ve konser organizasyonlarında yer aldı. 12. Roxy Müzik yarışmasında jüri özel ödülü kazandı. 

Tüm söz ve müzikleri kendine ait olan ilk albümünü 2008 aralık ayında piyasaya süren sanatçı çıkış şarkısı 'Mevsimler Geçerken' ile girdiği tüm listelerde 1 numaraya yükselerek büyük ilgi gördü. Animasyon olarak hazırlanan ikinci klibi 'Mor Yazma' ile de haftalarca 1 numarada kalarak aynı başarıyı sürdürdü. Albümün diğer klipleri ise 'Bana Kelime Yapma','Yanıma Yataydı' ve 'Artık' şarkılarına çekildi. 

Yine tüm söz ve müzikleri kendine ait olan ikinci albümü 'Gün Olur Devran Döner'i 2014 nisan ayında Pasaj Müzik etiketiyle çıkaran sanatçı çıkış şarkısı 'Canım Çok Yanıyor' ile listelerdeki başarısına devam etti. 

Ayrıca sanatçının 'Benim Annem Bir Melek' adlı dizinin jenerik müziğinde ve 'Çakıl Taşları' adlı dizinin tüm müziklerinde imzası bulunmaktadır. Bunun yanında '20 Dakika' dizisi için bir Neşet Ertaş şarkısı olan 'Neredesin Sen'i yorumlayan sanatçı 2013 yılında gösterime giren 'Peri Masalı' filmi için söz ve müziği Şevval Sam'a ait 'Gül Güzeli' adlı şarkıyı yorumlamış ve bir de klip yayınlamıştır. Son olarak 2015 yılında yayınlanan ve tüm dünyada ses getiren Mahmut Orhan feat. Sena Şener - Feel adlı eserin de bestecileri arasında yer almıştır. 

Yorumlar (0)
10°
açık
banner202