Hollandalı ve Türk Gençlerden Kültür İşbirliği

İzmir Mavişehir Rotary Derneği tarafından düzenlenecek etkinlikte, 70 Hollandalı genç konser verecek.

Hollandalı ve Türk Gençlerden Kültür İşbirliği

20-26 Ekim arası İzmir’de düzenlenecek kültür işbirliği içeren etkinlikte, 15-19 yaş arasındaki 70 Hollandalı genç üst üste 3 konser verecek. İzmir Mavişehir Rotary Derneği tarafından düzenlenecek etkinlik, Hollanda-Türkiye Büyükelçiliği işbirliğiyle, Hollanda Kraliyeti sponsorluğunda gerçekleşecek. Hollandalı müzisyen gençler tarafından konser verilecek olan sanat organizasyonunu ise Olten Sanat Vakfı üstlenecek.

23 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’de sahneye çıkacak Rotterdam Gençlik Senfoni Orkestrası’na (Rotterdam Youth Symfony Orchestra) Olten Filarmoni Gençlik Orkestrası eşlik edecek. Etkinliklerin Alsancak Gündoğdu Meydanında gerçekleştirilecek ayağında, Karşıyaka Belediyesi Çocuk Korosu’nun da katılımıyla Celtabet yaklaşık 130 genç sahneye çıkacak. Klasik eserlerin yanı sıra Türk ve Hollanda eserlerinin ziyaretçilerle buluşturulacağı konsere İzmirlilerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Sosyal fayda sağlamak amacıyla “Uluslararası İklim Eylem Günü” (International Climate Action Day ) olan 24 Ekim tarihinde ise, Hollandalı gençler ve Türk öğrenciler Bostanlı sahilinde Avrupa Birliği tarafından desteklenen çöp toplama (clean-up) etkinliğini gerçekleştirecekler. 24 Ekim’in akşamında ise Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek konserde, Mark Lansbergen’in şefliği ve Adil Kerem Ünal’ın solistliğinde, Rotterdam Gençlik Orkestrası, Olten Gençlik Orkestrası ve Karşıyaka Belediyesi Çocuk Korosu sahneye çıkacak.

Rotterdam Gençlik Orkestrası gezilerinin son günü olan 25 Ekim tarihinde ise Urla Tamirhane’de saat 17:30’da yine halka açık şekilde bir konser gerçekleştirecektir.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202