EGE Üniversitesinde Safiye Ayla Anıldı

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’nda eğitim gören öğrencilerin etkinlikleri çerçevesinde kapsamında “Atatürk’ün Sanatçısı ‘Safiye Ayla’ ” isimli müzik programı yapıldı.

KÜLTÜR-SANAT 28.11.2019, 15:56
EGE Üniversitesinde Safiye Ayla Anıldı

Konservatuvar Etkinlik Salonunda yapılan dinletiye;  Konservatuvarın Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Salih Sütoğlu, Ses Eğitiminin Bölüm Başkanı Prof. Dr. Reyhan  Altınay, Öğr. Gör. Ufuk Demirbaş, Öğr. Gör. Seher Dilmaç Meriç ile sanatseverler katıldılar. Programda, Konservatuvar Ses Eğitimi Bölümü öğrencilerinden Nazlı Açıkgöz Şen, Safiye Ayla şarkılarını söyledi. Sakinliğinizi koruyarak bu kadınlarla büyük zevk dolu anları ile yaşamaya artık hazır olun.

Etkinliğin danışmanı Öğr. Gör.  Seher Dilmaç Meriç burada yaptığı açıklamasında,  yapılan programın tüm ayrıntılarını, eserleri icra ederken ki uyumları bu arkadaşların kendilerinin başardığını, onlar ile gerçekten gurur duyduğunu, manevi olarak Nazlı’nın, çok heyecan yüklü olduğunu bildiğini, bu programla merhum Safiye Ayla’yı da rahmet ile andıklarını dile getirdi.

Müzik dinletisinde Solistliği Nazlı Açıkgöz Şen yaparken, Tamburu Selim Şenel, Klasik Kemençeyi Enes İçer, Çelloyu Defne Simay Şarlar, Neyi Berkay Yılmaz, Kanunu Anıl Nejat Sekmen, Udu  Efe Bilgin çeldı.

Dinletide;  “Sevda Yaratan Gözlerini Her Zaman Öpsem, Şen Gözlerinin Nurunu İçtimdi O Akşam, Kalbimde Açılmış Dağılan Bir Kuru Güldü”  gibi eserler de söylendi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202