Ege'nin İki Yakası Karşıyaka'da Buluştu

Türkiye ve Yunanistan arasında kültür köprüsü kuran İzmirli müzisyen Evrim Ateşler, sahneye koyduğu tek kişilik gösterisiyle ikinci kez Karşıyaka’ya geldi.

Ege'nin İki Yakası Karşıyaka'da Buluştu

Ege’nin iki yakası Türkiye ve Yunanistan arasındaki kültür sanat Gencobahis projelerini yöneten ve kültür işbirliğine destekleriyle bilinen İzmirli müzisyen Evrim Ateşler, sahneye koyduğu tek kişilik gösterisi “Harmolipi-Bir Rembetiko Semineri” adlı oyunuyla ikinci kez İzmir’in Karşıyaka ilçesine geldi. Gösterisinde Okeanos Orkestrası’nın da eşlik ettiği Evrim Ateşler, Ege’ye özel hikayeler ve şarkılar ile sanatseverlere yakın tarihin fotoğrafını çekti.

İlk kez geçtiğimiz ay Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ne konuk olan Evrim Ateşler, bu kez yoğun talep üzerine Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde sahneye çıktı. Karşıyakalılara unutulmaz bir akşam yaşatan Ateşler, Türk - Yunan Mübadelesini, 1922 öncesi ve sonrasını, tarih kokan Hasapiko ve Zeibekiko danslarını, en sevilen Smyrneiko ve Rembetiko şarkılarını, gerçek hikayelerle süsleyerek konuklara sundu. Ateşler gösterisini projeksiyondan yayınlanan gerçek belge ve fotoğraflarla renklendirdi. Ücretsiz gerçekleştirilen etkinlik Karşıyakalıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Gösteriyi izlemeye giden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gösterinin ardından Evrim Ateşler’e Karşıyaka Spor Kulübü atkısı ve çiçek takdim etti.  Ateşler’e teşekkür eden Tugay; sanata ve sanatçıya tam destek anlayışıyla çalışmaya, Karşıyakalıları nitelikli etkinlikler ile buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202