Da Vinci İçin Paris’e Gidiyorlar

"500. Ölüm Yıldönümünde Leonardo da Vinci'ye Saygı" etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'nin önemli ressam ve sanatçılarının Paris'e gideceği öğrenildi.

KÜLTÜR-SANAT 27.09.2019, 11:25 27.09.2019, 13:49
Da Vinci İçin Paris’e Gidiyorlar

Çok önemli bir sanatçı olan Leonardo da Vinci’nin, 500. ölüm yıldönümü çerçevesinde etkinlikle yapılıyor. Dünyanın değişik bölgelerinde bulunan müzelerde ve galerilerde Da Vinci hazırlanan sergiler ile hatırlanıyor.

67 senelik yaşamının hemen hemen 50 yılını çok önemli eserler üretmek, tasarlamak için yaşayan Leonardo, kralın da yardımları ile tüm imkanları kullanarak çok güzel, üretici ve verimli bir yaşam sürdü.

Paris’e Önemli Gezi

 “500. Ölüm Yıldönümünde Leonardo da Vinci'ye Saygı” çerçevesinde Paris’te yapılacak Trendbet olan etkinliklere Türkiye’den de önemli isimler gidecek. Tarih Profesörü İlbey Ortaylı'nın da katılımda bulunacağı grup 5 Ekim tarihinde  Amboise'a, Leonardo da Vinci'nin defnedildiği yere ve daha sonradan müze yapılan evine gidecek.

Bahsi geçen yolculuk çerçevesinde elde edilen bilgi ve duyguları sanat pek çok türüne dönüştürmeye çalışacak olan ortaya çıkan sanat eserlerini Türkiye'nin büyük kentlerinde sergileyip sanat severler ile paylaşacak.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202