Çocuk Felciyle Mücadele Sergisi

Heykel Rotary Kulübü Çocuk Felci’ne farkındalık oluşturmak amacı ile ilkokullar arası resim yarışması yaptı.

KÜLTÜR-SANAT 25.10.2019, 12:35
Çocuk Felciyle Mücadele Sergisi

Yarışma sonucunda 6 okulda dereceye girmiş olan öğrencilerin resimleri “24 Ekim Dünya Çocuk Felci Günü”nde Bursa Nilüfer ilçesi Podyum Park’ta görücüye çıktı.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı olan Heykel Rotary Kulübü kuzey bölgesi kulüplerinin de ortaklığıyla ‘Aşı Ol Çocuk Felci’nden Korun’ teması ile ilkokullar arası resim yarışması yaptı.

Resim yarışmasında dereceye girmiş olan resimler 24 Ekim Dünya Çocuk Felci Günü’nde Nilüfer Podyum Park’ta gösterildi.

Çocuk Felcini yok etmenin tek yolunun aşı olduğunu ve bunu  çocuklar ile anlatma fikrinden yola çıktıklarını belirten Heykel Rotary Kulübü Başkanı Ceyda Akın, Rotary’nin uzun seneler boyunca devam eden Çocuk Felcini Dünya üstünden tamamıyla silme çalışmalarına katkı sunmak ve bulundukları toplumda bunu en iyi çocukların dili ile anlatmak amacı ile ilkokullar arasında bir resim yarışması düzenlediklerini, yarışmaya kuzey bölgesindeki kulüplerin toplum birliği okullarından olan 6 okuldan toplamda 700 çocuğun katıldığını, yapılan resimleri de yapılan sergi ile halkla buluşturduklarını, bu etkinliğin gelecek senelerde de devam edeceğini ve emeği geçen katkıda bulunmuş olan herkese çok teşekkür ettiklerini ifade etti.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202