Adnan Saygun'da Yeni Sezon Başlıyor

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, yeni sezonda sanatseverlere kapılarını dünyaca ünlü sanatçılar ve sergilerle açıyor.

KÜLTÜR-SANAT 02.10.2019, 16:09 02.10.2019, 16:23 Melis Çivici / [email protected]
Adnan Saygun'da Yeni Sezon Başlıyor

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, 2019-2010 sezonuna hızlı bir giriş yapıyor. Bu sene dördüncüsü düzenlenecek Uluslar arası 1 Festival İzmir, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları İzmir’de buluştururken, “Doğanın Yüzü” ve “3 Kuşak” adlı sergilerle de cam, doğa, seramik ve porselenler İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

14 Ekim’de Işın Karaca’nın “İzmir Metropolitan Orkestrası” ile sahne alacağı Festival İzmir’de, 15 Ekim’de ise Stanley Clark Band sahne alacak. Programın devamında ismini, Türk müziğinde dokuz komadan oluşan tam ses olarak adlandırılan ‘tanini’den alan “Tanini Trio”, tecrübeli klasik Türk müziği yorumcusu Melihat Gülses ile sahne alacak. 18 Ekim'de ise New York Gypsy All Stars, İzmirli dinleyicilerle bir araya gelecek. New York Gypsy All Stars, aynı zamanda “Vazgeçtim” ve “Yine mi Çiçek” gibi ünlü şarkıların bestecisi Ara Dinkjian ile aynı sahneyi paylaşacak.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi sezona sadece müzik festivaliyle değil sergilerle de merhaba diyor. “Doğanın Yüzü” sergisi 2 Ekim'de, “3 Kuşak” sergisi ise 7 Ekim'de açılacak ve 15 Kasım'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Küratörlüğünü akademisyen ve sanatçı Seval Alp'in yaptığı “Doğanın Yüzü” adlı sergide Ahmit Aslan'ın doğadan topladığı yüzlerce taştan ortaya çıkardığı seçki İzmirlilerin beğenisine sunulacak. “3 Kuşak” seramik, cam ve porselen sergisi ise İzmirli uluslararası seramik sanatçısı Bingül Başarır ile Behiye Kurt, Demet İper Dicle, Öder Ünsal ve Nilüfer Aksu'nun eserlerinden oluşan bir seçkiyi İzmirlilerle buluşturacak.

14 Ekim 2019

Işın Karaca Betxlarge ve İzmir Metropolitan Orkestrası

Konserin müzik direktörleri İzmirli genç müzisyenler Can Yapıcıoğlu ve Tolga Bilgin’dir.


15 Ekim 2019

Stanley Clarke Band

Bas gitar dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Stanley Clarke, uzun kariyerinde caz harici türlerde de başarı kazanmıştır. Türkiye’de daha çok caz ve caz-füzyon türlerinde tanınmaktadır.


16 Ekim 2019

Tanini Trio ve Melihat Gülses

Tahir Aydoğdu, Bilgin Canaz ve Burçin Büke’den oluşan Tanini Trio, Melihat Gülses ile sahne alacak. Batı ve Doğu müziğinin Tanini Trio tarafından yapılacak sentezi, bu özel konserde sizi unutamayacağınız bir yolculuğa çıkaracak.



17 Ekim 2019

Antonio Lizana Band

Hayatı flamenkoyla özdeş olan Antonio Lizana, saksafon ve vokali bu alanda birleştiren ilk sanatçılardan biri olarak ismini duyurmuştur.



18 Ekim 2019

New York Gypsy All Stars feat. Ara Dinkjian

Dünyanın en prestijli konservatuarlarından gelen, klasik olarak eğitilmiş virtüözlerden oluşan New York Gypsy All-Stars, salsadan bhangraya geniş müzik yelpazeleriyle tanınmaktadır.


Konserler saat 20.00'de başlıyor

Konserlerin hepsi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'da 20.00'de yapılacak. Bilet satışları Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve İzmir Sanat gişelerinde yapılacak.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202