Urla'nın yeşil alanı yeniden kurulacak

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte adeta bir ritüel hâline gelen orman yangınlarında gün geçtikçe ciğerlerimizi kaybetmeye devam ediyoruz. Son olarak Urla'da Yağcılar ile Demircili Mahalleleri'nde yaşanan orman yangını yürekleri ağızlara getirdi

GÜNDEM 19.08.2019, 13:11
Urla'nın yeşil alanı yeniden kurulacak

Bilinmeyen bir sebeple başlayan Urla'daki yangında, bölgeyi incelemeye giden Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, kaybedilen yeşil alanların tekrar geri kazanılması için çalışmalar gerçekleştirileceğini belirtti ve yaşanan olay sonrası kaybedilen ağaçlar ve yangından kurtulamayan hayvanlar hakkında üzüntülerini dile getirdi.

Urla'nın akciğerlerinin oldu bölgeydi

Arazi koşullarının zorluğu ve rüzgarın şiddetiyle birlikte kontrol altına alınması uzun süren yangında tüm personelin var gücüyle çalıştığını söyleyen Başkan Oğuz çok fazla tahribat olduğunu vurgulayarak yanan bölgenin Urla'nın nefes Onbahis aldığı alanlar olduğunu ifade etti.

Hasar tespit çalışmalarına hız vereceklerini ve kaybedilen alanların yeniden yeşertileceğini söyleyen Başkan Oğuz: "Bu ormanlar 30 - 40 yılda yetişmiyor. Bugünden itibaren hızlı bir şekilde hasar tespit çalışması yapılacak. Daha sonra da bu bölgelerin tekrardan yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması için çalışmalarımız olacak. Yine belirtmek isterim ki, kullanılmayan 2 ev  yangında hasar gördü" dedi.

Doğal yaşam bir kere daha tahrip edildi

Yurttaşlardan herhangi bir can kaybı olmadığını dile getiren Oğuz, yangından kaçamayıp telef olan hayvanlardan dolayı da üzüntülü olduğunu ve insanlığın bir kez daha doğal yaşamı tahrip ettiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
14°
parçalı az bulutlu
banner202