Belediye başkanlarına uzaklaştırma kararı

Van, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı.

GÜNDEM 19.08.2019, 13:16 19.08.2019, 14:08
Belediye başkanlarına uzaklaştırma kararı

Van, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı.Görevlerden uzaklaştırılan Belediye başkanlarının yerlerine vekil tayin edildi. Görevlendirilen isimler; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Mardin Valisi Mustafa Yaman.

Terör faaliyetlerine destek

İçişleri bakanlığınca yapılan açıklamada belediye imkanlarının, yasal olmayan amaçlar için kullanıldığı açıklandı. Bazı belediyeler tarafından terör faaliyetlerinin Jojobet desteklendiği bu amaç uğruna milli araç ve gereçlerin temin edildiği açıklandı. Yapılan araştırmalarda ülkenin bütünlüğünü bölmeye yönelik davranıldığı ve anayasamızın 3.maddesine aykırı davranıldığı tespit edildi.

Tespit edilen durum sonrasında “Bakanlığımızca terör örgütleri ile iltisak-irtibatı olan, terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunan belediye başkanları Anayasanın 127 nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddesine istinaden görevden uzaklaştırılmış, yerlerine Belediye Kanununun 45 inci maddesi uyarınca belediye başkan vekilleri görevlendirilmiştir.” açıklaması yapıldı.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202