Üreticiden Tüketiciye Market Ağı Büyüyor

Tarım Kredi Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre sene bitimine kadar 50'ye çıkartacakları market sayısını 2 senede 500'e ulaşacak.

GÜNDEM 04.10.2019, 18:14
Üreticiden Tüketiciye Market Ağı Büyüyor

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nden yapılan açıklamada çiftçi tarafından üretilen ürünlerin doğrudan tüketici ile buluşturabilmesini talep ettiklerini Savoybetting ifade ederek  2017 senesinde 1 şube ile başladıkları ve şimdilerde 17'ye erişen ve sene bitimine dek 50'ye çıkartacakları market sayısının 2 senede 500'e ulaşacağını dile getirdi.

Somut Hale Gelecek

Yapılan açıklamada çiftçinin üretmiş olduğu ürünleri doğrudan tüketiciye ulaştırmaları için çaba sarf edildiği belirtil ve bahsi geçen çabaların son birkaç sene de somut bir hale geleceğini dile getirildi.

Çiftçiden ürününün değerinden alınmaya özen gösterildiği belirtilen açıklamada kimi zaman piyasadaki arzın daralmasından kaynaklı yüzde 100'e yakın fiyat artışlarını da takip ettiklerini  belirtti.

Ürünlerin tüketiciye geldiği zaman  bazı maliyetlerin üstünde aşırı bir kar meydana geliyorsa arada birilerinin aşırı kazanç elde ettiği anlamına geldiğini belirten açıklamada  üreticinin hakkını korudukları gibi tüketicinin de hakkını korunacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)
13°
açık
banner202