TRT İzmir Müdürlüğünde Yemek Skandalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nde 10’dan fazla personel öğle yemeğinden zehirlenerek hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

GÜNDEM 30.09.2020, 14:37 Ecem Atabay
TRT İzmir Müdürlüğünde Yemek Skandalı

3 milyardan fazla bütçesi olan TRT’nin çalışanlarına sağlıksız ve denetimsiz yemek yedirmesini eleştiren Atila Sertel, “Kurumdaki yemekler konusunda bir süredir şikayetler olmasına rağmen bu şikayetleri önemsemeyen TRT İzmir Bölge Müdürü, dün öğleyin verilen yemekte 10’dan fazla personelin zehirlenmesine neden olmuştur. İnsan sağlığıyla oynayanların bunun hesabını vermesi gerekir” dedi.

Yemek konusundaki şikayetlerin KESK Haber – Sen tarafından yazılı olarak kuruma iletildiğini ve çözüm önerileri sunulduğunu hatırlatan Atila Sertel, pandemi sürecinde daha hassas ve titiz davranılması gerekirken yönetimin vurdumduymaz tutumunu eleştirdi.

“ŞİKAYETLERE KULAK TIKANDI”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“29 Eylül günü TRT İzmir Bölge Müdürlüğü’nde öğle yemeğinden sonra 10’dan fazla kişinin zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldığını öğrendim. TRT gibi büyük bir kurumda yaşanan bu olayın sorumluları hesap vermelidir. Konuyu soru önergesi ile Meclis gündemine de taşıyacağım. 3 milyardan fazla bütçesi olan TRT’nin çalışanlarına sağlıksız yemek yedirmesi, yemek aldığı firmayı denetlememesi kabul edilemez. İnsan sağlığı her şeyin üstündedir. Şayet yemek firması yukarıdan gelen baskılar sonucunda veya birilerine yakın olduğu için tercih edildiyse bunun hesabı da mutlaka sorulacaktır. Personelin yemek konusundaki şikayetleri bir süredir devam ettiği halde sendikanın bu konudaki girişimlerini önemsemeyen, çalışanlarının eleştirilerine kulak tıkayan TRT İzmir Bölge Müdürü açıklama yapmalı ve hesap vermelidir. Dış yapımlara milyarlar aktaran TRT’nin çalışanlarının sağlığına karşı daha duyarlı davranmasını diliyor, zehirlenen arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Yorumlar (0)
17°
açık
banner202