Ormanların altın madeni için kundaklandığı iddiası

Çevreye karşı yapılan talanların ve tahribatların arttığı son dönemlerde, özellikle İzmir'de yaşanan orman yangınları konusunda çok ciddi bir iddia gündeme geldi

GÜNDEM 22.08.2019, 16:05
Ormanların altın madeni için kundaklandığı iddiası

Türkiye'nin tanık olduğu ve ardı ardına çıkan orman yangınlarına ilişkin yurttaşların duyduğu kundaklanma şüphesi artarak devam ederken, konuyla ilgili olarak CHP'li Mahmut Tanal'dan, orman yangınlarının yaşandığı alanların birer altın madeni bölgesi üzerinde yer aldıklarını açıkladı.

Birbiri arkasına gelen ve bir türlü kontrol altına alınamayan ve söndürme çalışmalarının da ciddi ihmaller yaşanarak yapıldığı orman yangınlarına yurttaşların ve siyasilerin tepkileri artarak devam ediyor. Son olarak yangınlara ilişkin kundaklama şüphelerini doğrulayan nitelikte bir çarpıcı açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yanan yerlerin altında madenlerin yer aldığını ifade etti.

Sosyal medya platformu Twitter profili üzerinden, orman Betonbet yangınlarının yaşandığı alanların ve Türkiye'nin sahip olduğu yeraltı zenginliklerinin haritalarını paylaşan CHP'li Tanal, Türkiye'deki maden haritası incelendiğinde, yangınların çıktığı noktalarda altın madenlerin yer aldığını açıklayarak, Bakan Bekir Pakdemirli'nin de yapmış olduğu açıklamalar ışığında, ormanların kundaklanmasından duyduğu şüpheyi ifade etti. Bu ormanları yakanların derhal bulunup, sorulularından hesap sorulması gerektiğini dile getiren Tanal, yanan yerlerin ise yeniden ağaçlandırılmasını istediğini de yapmış olduğu paylaşımda kamuoyuna bildirdi.

Bekir Pakdemirli'den de kundaklanmaya yönelik açıklama

Karabağlar'da başlayarak olumsuz hava koşulları nedeniyle kontrol altına alınamayan ve Seferihisar ile Menderes'e sıçrayarak genişleyen yangınlarla ilişkili olarak gazetecilerin sorularına cevap veren Bakan Bekir Pakdemirli önceden çıkan yangın bölgelerindeki çalışmalarını sürdürmeye devam ederken Bademler Köyü'nün kuzey tarafında da 3 farklı bölgede aniden yangın başladığını açıklayarak, bu durumu iyi niyetli bulmadığını ifade etti. Konuyla ilgili kolluk güçlerinin çalışmalarına devam ettiğini belirten Pakdemirli, kasıtlı çıkarılan orman yangınlarının yaptırımının müebbet hapis olduğunu da hatırlattı.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202