Milletvekili Serter Aldığı Cevapla Şaşırdı

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in, Meclis’te kaç gıda mühendisinin çalıştığı ile alakalı TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a cevaplaması için soru önergesi verdiği belirtildi.

GÜNDEM 03.11.2019, 12:20
Milletvekili Serter Aldığı Cevapla Şaşırdı

Vekil Bedri Serter, 600 milletvekili ile beraber 5500 çalışanın olduğu Meclis’te yalnızca 3 gıda mühendisinin olmasını eleştirdi.

16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde Meclis Genel Kurulu’nda gıda güvenliği ve gıda mühendislerinin sorunlarını gündeme getiren Serter, Meclis Başkanlığı’na günde binlerce kişinin ağırlandığı mecliste kaç gıda mühendisinin çalıştırdığı ile alakalı soru önergesi verdi.

Soru önergesine Meclis Başkanvekili Süreyya Sadık Bilgiç’ten yanıt geldiğini dile getiren Vekil Serter, aldığı cevap ile çok şaşırdığını, her gün binlerce misafirin ağırlandığı Meclis’te gıda mühendisi sayısının yalnızca 3 olduğunu ve bu durumun hem ilginç hem de çok üzücü bir durum olduğunu dile getirdi.

Yetkililerin, gıda mühendislerinin iş alanlarını daralttığını bizzat gıda mühendislerinden duyduğunu dile getiren Serter, Meclis’ten başlanarak gıda güvenliğinin garantisi olan gıda mühendislerinin istihdamını yükseltmek ve halkı güvenli gıdayla buluşturmak mecburiyeti olduklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202