Atatürk’ü Ebru Sanatıyla Anlattılar

Ege Üniversitesi Engelli Çocuk Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma Uygulama Merkezi’nce “Ebru Sanatı ile Atatürk Sergisi” yapıldı.

GÜNDEM 03.11.2019, 12:45
Atatürk’ü Ebru Sanatıyla Anlattılar

Sergide, bahsi geçen merkezde tedavi görmekte olan çocuklar tarafından yapılan çalışmalar yer aldı.

Ege Üniversitesi “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” çerçevesinde Prof. Dr. Berrin Durmaz liderliğinde gerçekleştirilen sergide,  Bornova Halk Eğitim Merkezi Tezhip, Minyatür ve Ebru Ustası Özgür Tunçer, Ege Üniversitesi’nin öncülüğünde yapılan Cumhuriyet ve Atatürk Günleri çerçevesinde ‘Ebru Atatürk Sergisi’nin açılışını yaptıklarını, çocuklar ile çalışmalara 3 – 4 senedir aktif bir şekilde devam ettiklerini, yaptıkları uygulamalar ile ilerleyen çocukların olduğunu, hatta bazı çocukların bu konuda büyük bir ölçüde ilerleme gösterdiklerini, öğrencilerden bazılarının bireysel olarak satışlar yapmaya başladıklarını belirtti.

Hedeflerinin estetik içerikli her şeyin üretimine çocukları da katmak olduğunu dile getiren Tunçer, bununla beraber çocuklar ve aileler için keyifli zaman geçirebilecekleri bir ortamın da kurulmaya çalışıldığını, haftada 4 gün el becerisi çalışmalarını düzenlediklerini belirtti.

Yorumlar (0)
22°
parçalı bulutlu
banner202