Meteoroloji'den İzmir İçin Kritik Uyarı

İzmir’de bu akşamdan itibaren başlayacak ve hafta sonu da şehri etkisi altına alacak gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli lodos bekleniyor.

Meteoroloji'den İzmir İçin Kritik Uyarı

İzmir Meteoroloji 2’ince Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, bu akşam saat 20.00 sıralarında gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına başlayacak. Açıklamada kuzeyden giriş yapması beklenen yağışlı havanın, Pazar gününe kadar süreceği ve rüzgarın saatteki hızının 60 kilometreyi bulacağı belirtildi. Yağışlı havanın İzmir, Manisa ve Aydın’da da etkili olacağı bildirilirken, özellikle cumartesi günü etkisini arttıracağı, Pazar günü ise kuzey kesimlerde devam edeceği ifade edildi.

Yetkililer vatandaşları kuvvetli yağış ve fırtınaya hazırlıksız yakalanmamaları konusunda uyarırken, balıkçılara Casinoslot kuvvetli lodos uyarısı yapıldı. İzdeniz ise yaptığı açıklamada saat 14.15 itibariyle durdurulan vapur seferlerinin ne zaman başlayacağının belli olmadığını ifade etti.

Kıyı Ege’de başlayacak olan kuvvetli yağışların yanı sıra hafta sonu İzmir’de hava sıcaklığının düşeceği, Cumartesi günü ise en yüksek hava sıcaklığının 24 derece olmasının beklendiği belirtildi.

Yorumlar (0)
16°
açık
banner202