Koronavirüs'ü öngören bilim insanı salgının ne zaman biteceğinin tarihini verdi

Stanford Üniversitesi'nde çalışan dünyaca ünlü İsrail asıllı ABD'li Nobel ödüllü Biofizikçi Michael Levitt koronavirüsün kısa süre içerisinde ortadan kaybolacağı öngörüsünde bulundu.

GÜNDEM 26.03.2020, 23:45 27.03.2020, 10:29 Özgür Çakar / [email protected]
Koronavirüs'ü öngören bilim insanı salgının ne zaman biteceğinin tarihini verdi

Nobel Ödüllü bilim insanından Corona virüs açıklaması geldi.


2019 yılının sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Corona virüs, etkilerini göstermeye devam ediyor.


Bilim insanları Corona virüsle ilgili araştırmalara ve ilaç çalışmalarına devam ederken, Nobel Ödüllü Biofizikçi Michael Levitt'ten önemli açıklamalar geldi.


Nobel Ödüllü Biofiziçci Michael Levitt, Corona virüsün Çin'de yavaşladığını ve artık insanların çoğu için bir tehdit olmaktan çıktığını vurguladı.


Michael Levitt Corona virüsle ilgili açıklamalarında, "Hubei bölgesinde enfeksiyona yakalananların oranı her gün %30 artıyordu ve bu korkutucu bir istatistikti. Grip uzmanı değilim, ancak sayıları analiz edebilirim ve bu üstel büyüme.
Yeni enfeksiyonların sayısı doğrusal olarak düşmeye başladı ve durmadı. Bir hafta sonra ölü sayılarında da aynısı oldu.


Bu dramatik değişim, medyan noktasına işaret ediyordu ve salgının ne zaman sona ereceğine dair daha iyi bir tahmin yapmaya olanak tanıyordu. Buradan hareketle Çin'in bütününde iki hafta içinde durumun iyileşeceği sonucuna vardım
Faiz oranı düşmeye devam etse de para kazanırsınız. Yatırdığınız kısım azalmaz, sadece daha yavaş büyümeye devam eder.


Hastalıklar söz konusu olduğunda bu, insanları çok korkutuyor çünkü her gün yeni vakalar duymaya devam ediyorlar, fakat gerçek şu ki enfeksiyon oranı yavaşlıyor ve bu da salgının sonunun yakın olduğumuz anlamına geliyor."

Daha önce öngörüleri tutmuştu
Levitt daha önce de Çin'de Şubat ortasında toplamada 80 bin vakaya ve 3 bin 250 ölüme ulaşılacağını öngörmüş ve bu öngörüsü 80 bin 298 vaka ve 3 bin 245 ölüm ile neredeyse tam tamına tutmuştu.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202