Kahraman emlakçı 670 bin lira kurtardı

Çeşme Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Asayiş Büro Amirliği personeli, Çiftlik Mahallesi’nde ikamet eden bir ailenin binalarını 670 bin liraya sattırarak, paralarını çalmaya kalkışan dolandırıcıları suçüstü yaparak yakaladı

GÜNDEM 01.09.2019, 23:26 27.09.2019, 11:05
Kahraman emlakçı 670 bin lira kurtardı

Çeşme Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekip üyeleri, Çiftlik Mahallesi'nde yaşayan bir ailenin oturdukları evlerini 670 bin liraya sattırarak, paralarını çalmaya teşebbüs eden zanlılarını suçüstü yaparak gözaltına aldı.

Elde edilen veriye göre, 27 Ağustos Salı tarihinde emniyete iletilen dolandırıcılık ihbarı üzerine düğmeye basan ve operasyona başlayan Çeşme Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Çeşme'nin Çiftlik Mahallesi'nde ikamet eden Y.S. ile F.S.'ye ulaşarak, FETÖ-PDY terör örgütüyle bağlantılarının olduklarını ve terör örgütü üyelerine gerçekleştirilecek operasyon nedeniyle oturdukları evlerinin tapudan satışını gerçekleştirmeleri ve parayı alarak oturdukları evde beklemeleri direktifini veren dolandırıcıların kurdukları oyunu bozarak suçüstü bir şekilde yakaladı.

Y.S. Mariobet ile F.S. isimli mağdurlar, dolandırıcılardan çekinip korkarak, ikamet ettikleri evlerini satma amacıyla Çeşme'de bulunan bir emlak ofisine gittiler. Emlak ofisindeki emlakçının evlerini satma isteğiyle gelen Y.S. ile F.S.'nin ifadeleri ve hâllerindeki tedirginlikten şüphelenerek, emniyeti araması ve durumu anlatması üzerine operasyonlarını başlatan Çeşme Asayiş Büro Amirliği ekipleri, iki mağdurun dolandırılacağını tespit etti. Polisler, Y.S. ile F.S.'ye, dolandırıcılık yapmaya çalışan zanlıları şüphelendirmeden evlerini tapudan satıyormuşçasına gibi davranmalarını ve polisler tarafından para görüntüsü verilerek oluşturulan paketle evlerine dönmelerini istedi. İki mağdurun Çiftlik Mahallesi'ndeki evlerinde gerekli tedbirleri alan Asayiş Büro Amirliği ekiplerine bağlı polisler, dolandırıcılıktan zanlı olan Şanlıurfa doğumlu T.D.'nin parayı almak için eve girmesi üzerine baskın yaparak T.D.'yi suçüstü ele geçirdi.

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202