İzmir’in Atları Layık Oldukları Yerde

İzmir çapında faaliyetleri sonlanan faytonculardan alınmış olan ve zabıta operasyonlarında el koyulan atlar, İzmir Doğal Yaşam Parkı'na bırakıldı.

GÜNDEM 26.09.2019, 15:24
İzmir’in Atları Layık Oldukları Yerde

İzmir Büyükşehir Belediyesi konu ile alakalı yaptığı açıklamada gerekli mevzuatın bitirilmesinden sonra faytona koşulmuş olan 32 atın ve 16 faytonun satın alındığını belirtti. Ayrıca Zabıta ekipleri tarafından yapılan operasyonda ele geçirilmiş olan dört hayvan ile beraber sayıları 36'ya yükselen bu atların, İzmir Doğal Yaşam Parkı'na getirildiği dile getirildi.

Atlar bu parkta bakıma alındılar ve yonca karışımı yem ve diğer katkılı yiyeceklerden verildi. Atların temiz bir şekilde su Betboo içmeleri için otomatik sulama sistemleri ayarlandı ve yaşam alanları düzenli bir şekilde temizlendi.

Artık Sırtlarında Kırbaç Yok!

Tüm bu uygulamalar Hayvan Hakları Federasyonu’ndan tam not aldı. Federayon yetkilisi bunun bir ilk olduğunu belirterek burada gördükleri özgürlüğün, atların mutluluğunun, kendilerini mutlu ettiğini çünkü bunun senelerdir süren bir mücadele olduğunu, meşalenin İzmir'den yandığını, artık atların üzerlerinde kırbaç olmadığını ve mutlu olduklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202