İzmir'de facianın eşiğinden dönüldü!

İzmir Kordon'da gökyüzüne bırakılan dilek fenerlerinden birisi ağaçlardan birinin üzerine düşünce facianın eşiğinden dönüldü.

GÜNDEM 14.08.2019, 10:49 14.08.2019, 20:34
İzmir'de facianın eşiğinden dönüldü!

İzmir Valiliği tarafından daha önce yapılan açıklamalara göre dilek feneri yasaklanmıştı. Yangın çıkarabileceği ifade edilen dilek fenerinin yasak olmasına rağmen dün akşam saatlerinde İzmir'in Kordon ilçesinde kullanılması bir facianın yaşanmasına sebep oluyordu. 

Cumhuriyet Meydanı'nda bir grup genç tarafından satın alınarak yakılan dilek feneri ardından gökyüzüne bırakıldı. Ancak balonlardan birisi daha sonra bölgede bulunan çam ağaçlarının üzerine düştü. Ağaçların bir anda alev almasının ardından bölgede korku dolu anlar yaşandı. Bölgeye kısa sürede itfaiye ekipleri gelirken yangının büyümeden kontrol altına alınması sağlandı. 

Vatandaş satıcılara Maksibet karşı tepkili

Daha öncede bir dilek balonu vakası meydana gelmişti. Rüzgarın etkisi ile ağaçlık bölgeye düşen dilek balonu adeta bir alev topuna dönüşmüş ve çıkan yangın sonrasında iki kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Bununla birlikte Valilik dilek balonu uçurmayı yasaklamıştı. Ancak satıcıların el altından hala dile balonu satmaları zaman zaman yasağın çiğnenmesine neden oluyor. Vatandaşlarda sık sık faciaya sebep olan dilek balonunun satışının yasaklanması ve kontrollerin gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Bu aktivitenin eğlenceden daha çok faciaya sebep olmasından dolayı yasağa uymayan kişilere tespit edilmesi halinde 170 lira ile 5 bin lira arasında para cezası kesilmesine karar verildi. 

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202