İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan Orman Yangını Sırasında Hurdaydılar

Teknofest’te temsili yangın söndürme uçuşu yapan THK uçağına yönelik olarak İzmir Milletvekili Murat Bakan orman yangınları sırasında hurdaydılar damadın festivalinde ülke gururu bu çelişkiki duruma bir açıklama getirilmeli diyerek adeta bu duruma sitem etti.

GÜNDEM 19.09.2019, 14:01 19.09.2019, 14:50
İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan Orman Yangını Sırasında Hurdaydılar

Teknofest kapsamında yangın söndürme tatbikatı yapan THK uçağına yönelik olarak oraman yangınları sırasında hurda olan uçaklar şimdi şov yapıyor diyen İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili olarak TARIM VE ORMAN BAKANI DR. Bekir Pekdemir'in açıklama yapması gerektiğini söyledi. 

"Bu çelişkiye bir açıklama getirin"

İzmir'de gerçekleşen orman yangınları sırasında  TARIM VE ORMAN BAKANI DR. Bekir Pekdemir'in yangın söndürme uçaklarının atıl vaziyette olduğunu açıklaması büyük tepki çekmişti. Teknofest kapsamında gerçekleşen etkinliklerde ise THK uçağının yaptığı yangın söndürme gösterisine sert çıkan İzmir Milletvekili Murat Bakan orman yangını sırasında bu uçakların nerede olduğunu sorup Bakan Pekdemir'den konu ile ilgili olarak bir açıklama yapmasını istedi. Murat Bakan, "“İzmir’in dağları günlerce yandı, yangın üç ilçeyi kapladı, binlerce hektar alan kül oldu. Yangın söndürme çalışmalarını bölgede bizzat takip ettim ve orada yaşanılanlara tanıklık ettim. Tarım ve Orman Bakanı ihmalleri Betist görmezden geldi. Yangının söndürülmesi için seferber olmadı. Her açıklamasında manipülasyon yaptı ve THK’yı tartışmaya açarak konuyu dağıttı. Bekir Pakdemirli, ‘hurda’, ‘motoru yok’, ‘uçamaz’, ‘sertifikalarına güvenmiyorum’, ‘benim teşkilatım bunlarla uçmak istemiyor’ diyerek, İzmir’de günler süren orman yangınında kullanmayı reddettiği, ‘siyasetin oyuncağı olmuş’ ithamlarında bulunduğu Türk Hava Kurumu, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın yürüttüğü TEKNOFEST’te gösteri yaptı. Örnek gösterilen THK uçakları, yaptığı temsili yangın söndürme uçuşunda saatte 200 km hızla 5.5 ton suyu işaretli alana bıraktı. Orman yangınında ‘hurda’ olan uçaklar, damadın festivalinde ‘ülkemizin gururu’ oluyor. Bekir Bey’in bu çelişkiyi açıklamasını bekliyoruz. İzmirliler olarak, THK’nın yangın söndürme uçaklarını İzmir’deki orman yangınında neden kullandırtmadığını bilmek istiyoruz" dedi. 

CHP’li Bakan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi de verdi. 

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202