Efes Selçuk Belediyesinden Gazilere Anlamlı Hediye

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından gazilik unvanı ve mareşallik rütbesi verilmesinin 98. Yılı kapsamında kutlanan Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

BELEDİYE 19.09.2019, 15:08
Efes Selçuk Belediyesinden Gazilere Anlamlı Hediye

Gaziler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen tören sonrasında Efes Selçuk Belediyesi Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel makmında gazileri ağırladı. Gazilere ağırlayan Sengel gazilere, "Bu vatan size borçlu; bizler size minnetarız" dedi. 

"Her zaman canımızı feda etmeye hazırız"

Gaziler günü dolayısıyla gerçekleştirilen tören Atatürk Anıtının önüne çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fahrettin Eren yaptı. Eren konuşmasında vatan için her zaman canımızı feda etmeye hazırız dedi. Eren, "Milletleri millet yapan birtakım değerler vardır. Türk milletini Türk milleti yapan değerlerden birisi Holiganbet de gaziliktir. Canlarını yüce Türk milletine adayan tüm gazilerin Gaziler Günü kutlu olsun. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine saldıranlara karşı her zaman canımızı feda etmeye hazırız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda bir kez daha saygı ve minnetle eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun” şeklinde konuştu. 

Başkan Sengel Törenin ardından Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fahrettin Eren'e Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mareşallik unvanı aldığında çekilen fotoğrafını hediye etti. 

Yorumlar (0)
13°
az bulutlu
banner202