İzmir'de Tacizcinin Saldırısına Uğrayan Genç Kadın, Yaşadıklarını Gözyaşlarıyla Anlattı

İzmir'de işten çıkan genç kadın, kendisini takip eden bir tacizcinin saldırısına uğradı. Elle taciz edilip, ardından tekme tokat dövülen kadının çığlıklarına çevredeki vatandaşlar koştu. Yaşananları anlatırken gözyaşlarını koruyamayan mağdur, "hayatta olduğum için şükrediyorum" ifadelerinde bulundu.

GÜNDEM 30.09.2020, 13:58 Ecem Atabay
İzmir'de Tacizcinin Saldırısına Uğrayan Genç Kadın, Yaşadıklarını Gözyaşlarıyla Anlattı

İzmir'de yürüyerek evine giden Dilan Tutka (26), kendisini takip eden Umut Çoğalan tarafından önce elle taciz edildi ardından elbiseleri yırtılarak, saldırıya uğradı. Karşı koyması üzerine tekme tokat dövülen genç kızı, tacizcinin elinden vatandaşlar kurtardı. Gözaltına alınan saldırgan tutuklanırken, genç kadın yaşadıklarından dolayı psikolojisinin bozulduğunu dile getirerek "Hayatta olduğum için şükrediyorum. İçeriden çıkar diye korkuyorum." ifadelerine yer verdi.

DHA'nın haberine göre, olay, geçen perşembe günü, Buca ilçesinin Yahya Kemal Beyatlı Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde çalışan Dilan Tutka, mesai bitimi olan saat 17.30'da iş yerinden çıkıp, evine doğru yürümeye başladı. Bu sırada Umut Çoğalan genç kadını takip etmeye başladı. Takipçi, kimsenin olmadığı anda genç kadının eteğini kaldırarak, tacizde bulundu.

GENÇ KADINI TEKME TOKAT DÖVDÜ

Tutka, tepki gösterdi. İkili arasında arbede çıktı. Genç kız tekme tokat dövüldü. Dilan Tutka'nın çığlıklarını duyan vatandaşlar önce yardıma koştu ardından polisi aradı. Vatandaşlar tarafından saldırganın elinden kurtarılan Tutka, gelen ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne kaldırıldı.

Adının Umut Çoğalan olduğu belirlenen saldırgan ise, polis ekiplerince gözaltına alındı. Genç kızı takip ettiği anlar güvenlik kameralarınca görüntülenen Çoğalan, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

"ELLERİNİ ETEĞİMDEN İÇERİ SOKTU"

Yaşadığı olayı DHA muhabirine gözyaşları içinde anlatan Dilan Tutka yaşananları şöyle anlattı:

"Marketten yoğurt almış eve dönüyordum. Bu sırada telefonla arkadaşımla konuşuyordum. Beyaz tişörtlü birinin arkamda yürüdüğünü fark ettim. Bir süre sonra da takip ettiğini anladım. Telefondaki arkadaşıma da söyledim. Emin olmak için karşı caddeye geçtim. O da geçti. Sürekli arkaya dönüp, bakıyordum. Toprak yola geçince çok yaklaştığını hissettim. Dönüp rahatsız olduğumu söyleyerek, "Önden yürür müsünüz?' dedim, 'Hayır' cevabını aldım. Bunun üzerine, 'O zaman ben biraz ilerleyeceğim siz öyle yürüyün' dedim. Kabul etti. Birkaç adım attıktan sonra bir anda ellerini eteğimden içeri sokarak beni taciz etti. Elbiselerimi yırtmaya çalıştı. Can havliyle bağırıp vurmaya başladım. Avazım çıktığı kadar bağırdım. Yere düştük. Hem dövüp hem taciz ediyordu. Elinden kurtulmaya gücüm yetmedi. Bağırmamı duyanlar geldi. Gelenlere ablası olduğumu ve ben yere düşerken kaldırdığını söyledi".

"GECELERİ ANNEMLE AYNI ODADA UYUYORUM"

Fiziksel ve psikolojik olarak zor günler geçirdiğini belirten Tutka, tek başına yolda yürürken tedirgin olduğunu söyledi. Tutka, "O an beni öldürmediğine şükrediyorum. Çünkü bir taş alıp kafama da vurabilirdi. Hayatta olduğum için şükrediyorum. İçeriden çıkar diye korkuyorum. Sürekli adres değiştirecek durumda değilim. İlk gece odama girdim ve uyuyamadım. Yaşanan olay gözümün önünden gitmedi. Yolda yürürken sürekli tedirginim. Arkamdan biri yürüyünce korkuyorum. Geceleri annemle aynı odada uyuyorum" diye konuştu.

"ÖLDÜRÜLEBİLİRDİM"

Tutuklanan saldırganın en ağır cezayı almasını istediğini belirten Tutka, "Yaşadığım olay nedeniyle işe gidemiyorum. Böyle insanların en ağır cezayı alması gerekiyor ki, bir daha aynı şeyler yaşanmasın. Gündüz vakti ben böyle bir olay yaşadım. Kamera sistemlerinin genişletilmesi gerekiyor. Tecavüze uğrayabilirdim, öldürülebilirdim. Psikolojik destek alacağım. Bu durum ne kadar sürer bilmiyorum ama dışarıya çıkarken korkuyorum" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
16°
parçalı bulutlu
banner202