İzmir Dahil 11 İlde “Usulsüzlük” Operasyonu

Merkezi İzmir olan ve toplamda 11 ili kapsayan FETÖ operasyonunda 9 zanlı adliyeye gönderildi.

GÜNDEM 26.09.2019, 16:21
İzmir Dahil 11 İlde “Usulsüzlük” Operasyonu

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen FETÖ soruşturmaları devam ediyor. Tüm Türkiye çapında yapılan operasyonlar ile araması olan, kaçak durumunda olan veya hakkında gözaltı kararı alınan zanlılar toplanıyor. Bu kapsamda merkezi İzmir olan 11 ilde FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılık tarafından sürdürülen 3 farklı soruşturma çerçevesinde gözaltına alınmış olan ve içlerinde meslekten atılan komiser yardımcılarının da olduğu 9 zanlı İzmir Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin de tamamlanmasından sonra adliyeye Baymavi gönderildi. Diğer zanlıların kendi şehirlerine sevkinin yapıldığı ifade edildi.

2019 Yükselme Sınavı

Şüphelilerden sekisinin, 2011 senesinde yapılmış olan yükselme sınavlarında gerçekleştirilen usulsüzlük iddiaları ile alakalı sürdürülen soruşturma çerçevesinde, 1 tanesinin ise FETÖ üyeliği çerçevesinde işlem yapılmasının ardından adliyeye gönderildiği öğrenildi.

Operasyonlar çerçevesinde gözaltına alınmış olan toplamda 27 şahıstan 9'unun işlemleri İzmir ilinde yapıldı. Diğerleri ise işlemlerinin yapılması için aramaları olduğu şehirlere sevk edildiler.

Yorumlar (0)
18°
açık
banner202