İzmir Büyükşehir'e NATO'dan anlamlı ziyaret

NATO deniz birlikleri tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi.

GÜNDEM 05.08.2019, 12:02 05.08.2019, 12:15
İzmir Büyükşehir'e NATO'dan anlamlı ziyaret

NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Birliği-2 içerisinde yer alan Türkiye bu doğrultuda çalışmalara devam ederken mayın avlama gemilerinin İzmir Limanı'na geldikleri öğrenildi. Gemilerin limana yanaşmasının ardından askeri gemilerin komutasındaki askerlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdikleri açıklandı. 

Görev Birliği'nde görevli Komutan albay Alessandro Falcone yaptığı ziyaret sonrasında karşılıklı fikir alışverişlerini bulunulduğunu dile getirdi. Kalabalık askeri heyet ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu tarafından ağırlandı. 

'İzmir insanı çok mutlu'

Ziyaretin ardından konu hakkında değerlendirmelerde bulunan NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Birliği Komutanı Albay Mariobet Alessandro Falcone 'İzmir'e geldiğimiz için çok mutluyuz. Burada insanlar çok güzel ve aynı zamanda çok mutlular. Bu demek oluyor ki siz işlerinizi en iyi şekilde yapıyorsunuz. Denizci olarak denizin önemini çok daha iyi biliyoruz. Deniz yolu ile kentleri birleştirmemiz mümkün. Ama bu esnada deniz güvenliğini sağlamak da çok önemli. Birçok ülkeden komutanlarımız ile iletişim halindeyiz. Farklı kültürleri tanımak çok güzel. Bu şekilde güzel işler başaracağımıza inanıyoruz' ifadelerini kullandı. Anlamlı ziyaret sonrasında belediyeden de bir açıklama geldi. Deniz yolu ile ülkenin gelişimine katkı sağlanacağı ve tüm imkanların en doğru şekilde kullanılacağı ifade edildi. 

Yorumlar (0)
23°
az bulutlu
banner202