Bayram alışverişi öncesi 'merdiven altı' paniği

Bayrama az bir zaman kala alışverişler tüm hızıyla devam ediyorken yetkililer merdiven altı ürünlere karşı uyardı.

EKONOMİ 05.08.2019, 12:10
Bayram alışverişi öncesi 'merdiven altı' paniği

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar tüm hızıyla alışveriş yapmaya devam ediyorlar. Bayramda misafir ağırlamak ve sevdikleri ile buluşmak isteyen vatandaşlar tatlısından şekerine, kahvaltılık ürünlerden kıyafet alışverişine kadar geniş bir yelpaze içerisinde hareket etmeye başladılar. 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise bayram fırsatçılarına göz açtırmamak için konu hakkında vatandaşları uyaran bir açıklamada bulundu. Yazılı olarak yapılan açıklamada alışverişler sırasında dikkat edilmesi gereken detaylara yer verdi. 

'Merdiven altı ürünlere dikkat edin'

Özellikle bayram gibi özel günlerde fırsatçıların harekete geçerek merdiven altı ürünlerin üretilmesi konusunda daha istekli oldukları belirtildi. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşların alışverişleri konusunda daha hassas olmaları bekleniyor. Sağlığı tehdit Dumanbet edecek şekilde üretilmiş ürünlerin sofralara getirilmemesi için bu konuda bilinen ve güvenilirliğinden emin olunan ürünlerin tercih edilmesi gerektiğinin altı bir kez daha çiziliyor. 

İnsan sağlığını olumsuz etkileyen merdiven altı ürünler aynı zamanda ekonomiye de zarar veriyor. Kayıt dışı üretildiği için sistemde yer almayan bu ürünler kaçak ürün olarak değerlendiriliyor. Vatandaşlara ise alışveriş sırasında büyük rol düşüyor. Özellikle alışveriş sırasında güvenilir markaları tercih etmek, etiketleri iyi bir şekilde okumak ve elbette bu süreçte ceplerini düşünmeleri öneriliyor. Böylece hem sağlıklı hem de hesaplı bir alışveriş yapmak mümkün. 

Yorumlar (0)
12°
açık
banner202